Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου εκδικάστηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 η υπόθεση κακοποίησης ενός τετράχρονου παιδιού στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου.
Η υπόθεση είχε έρθει στο φως με τη δημοσιοποίηση δύο σκληρών βίντεο. Το πρώτο δείχνει τον Σύριο λαθρομετανάστη να χτυπά αλύπητα το παιδί μέσα στη ντουζιέρα στην Σούδα ενώ λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε ένα ακόμα βίντεο, το οποίο δείχνει τον 4χρονο να κακοποιείται και πάλι.
Ο 32χρονος συνελήφθη την Τρίτη και σήμερα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να τον στείλει στη φυλακή για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ας σημειωθεί, ότι η αρχική ποινή ήταν τέσσερα χρόνια φυλάκισης, για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας και δύο έτη φυλάκισης για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, αφού σύμφωνα με την εισαγγελέα, η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.
Πηγή:chiosin.gr