Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα δεν επιβάλλεται δια των…εγκυκλίων

Μέρος Β’Ας πάμε όμως στο ζητούμενο, στο κεφάλαιο που αφορά του μαθητες-τριες των Γυμνασίων.
Μέσα στην εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο παιδείας εμπεριέχονται τρεις ενότητες, που αρχικά διαφαίνεται το ενδιαφέρον του κράτους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι ,όπως «η διατροφή και η ποιότητα ζωής των νέων» αλλά και «πρόληψη κατά του εθισμού και των εξαρτήσεων» και τέλος ακολουθεί και η ενότητα με τις «Έμφυλες ταυτότητες».
Δεν μπορώ να πω ότι τα δύο πρώτα θέματα δεν είναι χρήσιμα για τους νέους, ειδικά τις εποχές που ζούμε. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν εβδομάδες και όχι εβδομάδα ενημέρωσης στα σχολεία, που θα μιλάνε για την σωστή διατροφή και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής που θα συναντήσουν αργότερα, όπως επίσης και για τους κινδύνους από οποιαδήποτε εξάρτηση προσφέρει ο κατά τα άλλα, σύγχρονος και προηγμένος πολιτισμός μας.
Αναρωτιέμαι όμως πως είναι δυνατόν να κοιτάμε το δέντρο και να αγνοούμαι το δάσος;
Γονέα και μαθητη-τρια του Γυμνασίου, η ενημέρωση σου είναι απαραίτητη, όπως και η πρόληψη σου από συνήθειες καταστροφικές για εσένα και την οικογένεια σου.Oόμως συλλογίσου λίγο το εξής: Δεν θα προτιμούσες το κράτος προστάτης σου, να χτύπαγε το κακό στην ρίζα του και να μην έχουμε τώρα να μιλάμε για προλήψεις και προστασίες από καταχρήσεις;
Δεν θα ήταν ακόμα καλύτερο και τίμιο και πάνω από όλα υπεύθυνο, να εξαφάνιζε σαν πολιτεία τους κίνδυνους αυτούς από τους πολίτες και να διασφάλιζε μια καθαρή και ασφαλή κοινωνία από τον πόνο και την βία που προκαλούν οι ουσίες αυτές; Αυτό δεν θα ήταν προτιμότερο;
Γιατί δεν μπορούν, όχι μόνο σαν κράτος εδώ στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, να συν-εργαστούν μυστικές και μη, όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας μιας χώρας σε εντατικούς ρυθμούς, ώστε να μειώσουν ραγδαία την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τους πραγματικά υπεύθυνους, όσο υψηλές θέσεις και αν κατέχουν;
Να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους εγκεφάλους που βρίσκονται πίσω από αυτά τα καρτέλ του θανάτου και που προφανώς δεν είναι τα απλά βαποράκια ή οι διακινητές που κατά καιρούς συλλαμβάνονται. Αυτοί απλά αποτελούν το δίκτυο, την ομάδα που εργάζεται για να παράγει και να διανέμει τον θάνατο στον πλανήτη, μια ομάδα υπό τις εντολές ενός αρχηγού-ων , που λειτουργούν σαν διευθυντές μιας καλοστημένης επιχείρησης και που σαν σκοπό έχουν αποκλειστικά το κέρδος, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Εδώ στην Ελλάδα τι κάνουμε για να σταματήσουμε την εισαγωγή και διακίνηση τέτοιων ουσιών.
Γιατί δεν εκπονείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να προχωρήσουμε σε κλείσιμο των συνόρων σε γειτονικά κράτη που αποδεδειγμένα παράγουν και εξάγουν στη χώρα μας αλλά και σε άλλα κράτη, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, μέχρι να εξοντωθούν οι θύλακες των εμπόρων και των παραγωγών στα κράτη αυτά και σε συνεργασία με αυτά;
Αλλά και σε διεθνές επίπεδο να πραγματοποιούνται ψηφίσματα, να λαμβάνονται μέτρα και να εφαρμόζονται αυστηρά, κατά οποιασδήποτε χώρας έχει αποδειχθεί σαν παραγωγός χώρα που εμπορεύεται το θάνατο και δεν έχει την πρόθεση να συνεργαστεί για την καταπολέμηση των εγκεφάλων- επιχειρηματιών που είπαμε πιο πάνω.
Όμως ποιο κράτος εργάζεται πάνω σε αυτό το σκεπτικό;
Ποια ένωση ή διεθνής οργανισμός κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση για την πρόληψη και καταπολέμηση του κακού στη ρίζα του; Πόσα κονδύλια σπαταλά η ΕΕ για τη πάταξη των καρτέλ που θερίζουν εκατομμύρια ψυχές στη Ευρώπη, καταστρέφοντας και ξεκληρίζοντας οικογένειες, άλλα ταυτόχρονα να συμμετέχει με μεγάλη προθυμία και ευαισθησία στις μονομερείς αποφάσεις Συμβουλίων για την «απελευθέρωση» των λαών της Λιβύης, του Ιράκ, παραλίγο της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Αιγύπτου κ.α., βομβαρδίζοντας τις χώρες.
Πρόσφατα έπεσα πάνω σε μια παγκόσμια έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά που δημοσιεύτηκε το 2008. (Διαβάστε ΕΔΩ).
Έχει πολλές πληροφορίες αλλά μένω σε ένα σημείο :
«Ο καπνός σκοτώνει 5 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο. Το αλκοόλ περίπου 2.5 εκατομμύρια και τα ναρκωτικά σκοτώνουν παγκοσμίως περίπου 200.000 άτομα το χρόνο».
Έχει και άλλες πληροφορίες το κείμενο αυτό, για το ποιες χώρες είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ουσιών, ποιοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την παραγωγή και διακίνηση και αλλά χρήσιμα στοιχεία για το προσκήνιο. Αυτό δηλαδή που μας παρουσιάζουν.
Εάν αυτά τα στοιχεία είναι αληθή και με την όποια εγκυρότητα έχει απομείνει στον συγκεκριμένο οργανισμό, βλέπουμε ότι το απλό τσιγάρο προκαλεί τους περισσότερους θανάτους στατιστικά.
Μας το λένε ξεκάθαρα! Ότι η πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα εξάρτηση κυκλοφορεί ελεύθερη στο εμπόριο αλλά εμείς σαν διεθνής οργανισμός αποδεχόμαστε τις εταιρίες και βιομηχανίες καπνού, αλλά από την άλλη μας ενοχλούν τα πυρηνικά του Ιράκ, που είναι κίνδυνος για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη αλλά που τελικά δεν υπήρχαν.
Ενόχλησε κάτι που δεν υπάρχει και αυτό που υπάρχει και παραδέχεσαι σαν κίνδυνο, δεν ενοχλεί.
Αφού λοιπόν η πρώτη αιτία θανάτου από εξαρτίσεις είναι ο καπνός γιατί δεν κάνετε κινήσεις να παύσει η λειτουργία των καπνοβιομηχανιών;
Στην Ελλάδα εμπορευόμαστε τον καπνό, αδειοδοτούμε τις βιομηχανίες καπνού εισάγουμε προϊόντα καπνού εισπράττοντας τους φόρους και επειδή υπάρχει και κατανάλωση-ζήτηση, αυξάνουμε και τον φόρο στα τσιγάρα, για να επωφεληθούμε ακόμα περισσότερα εις βάρος των οικονομικών του καταναλωτή-μελλοθάνατου.
Μην παρεξηγηθώ δεν είμαι κατά των καπνιστών, ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να διαχειριστή την υγεία του όπως θέλει , αλλά δεν μπορεί το κράτος από τη μια να σου λέει, έλα μαθητή-τρια μου να σε ενημερώσω για την πρόληψη της υγείας σου και από την άλλη να επιτρέπει και να εμπορεύεται το θάνατο- καπνό και να καρπώνεσαι τα οφέλη από τις εμπορικές του συναλλαγές.
Το θεωρώ από πλευράς πολιτείας άτιμο και υποκριτικό..

Athan

Διαβάστε το πρώτο μέρος του άρθρου μόνο στον “Αδιάκριτο”:

Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα δεν επιβάλλεται δια των εγκυκλίων

One comment on “Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα δεν επιβάλλεται δια των…εγκυκλίων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.