Ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να συγκυβερνήσει με κανέναν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. «Δεν προδίδω 40 ετών αγώνες που έκανα για τον λαό και τη νεολαία» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι πρότασεις του, τις οποίες απορρίπτουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αφορούν στη συζήτηση για σχηματισμό ευρείας οικουμενικής κυβέρνησης, που μπορεί να διευκολύνει την έλευση επενδύσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη χώρα.
«Λένε ότι θα μπω στην κυβέρνηση. Δήλωσα. Αν μπει η Ένωση Κεντρώων μαζί με τον Τσίπρα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα. Μην αμφιβάλετε καθόλου ότι στο μέλλον, όποιο κι εάν είναι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, μπορεί να δούμε κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση. Ο Λεβέντης ποτέ» ανέφερε.
Και συμπλήρωσε: «Δεν φοβάμαι, ό,τι και να πουν. Δήλωσα στη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν, τους εννιά βουλευτές δεν τους διαθέτω παρά μόνο στην Ελλάδα, το δήλωσα ξεκάθαρα και θα είμαι σε όλα τα ραντεβού ελεύθερος. Θα κάνω ό,τι αισθάνεται η ψυχή μου, ό,τι αισθάνομαι ότι είναι χρήσιμο για τη χώρα, χωρίς να φοβάμαι τα σχόλια οσωνδήποτε κακόβουλων κύκλων».
«Ο λόγος που έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα» εξήγησε, «είναι να δω μήπως ο πρωθυπουργός -επειδή έκανε μεγάλο άνοιγμα με την απλή αναλογική- μήπως μπορέσει να καταλάβει μερικά αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση».
Πλέκοντας, δε, το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «ο ίδιος δείχνει πιο ώριμος και πιο σοβαρός» και ότι πλέον ακολουθεί «ευρωπαϊκή γραμμή», αλλά «έχει ακόμη πολλά βαρίδια μέσα στο κόμμα του», και συμπλήρωσε: «Αυτήν τη στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτε από τον κ. Σαμαρά και καταστρέφει και τη χώρα και τον εαυτό του».
Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «αρχομανία», ότι απορρίπτει την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση και ακολουθεί την αντίληψη που προϋποθέτει για την άνοδό του την καταστροφή των αντιπάλων του, δηλαδή «βασίζεται στο να γκρεμιστεί ο Τσίπρας». Επίσης, τον χαρακτήρισε «ανεπαρκή» και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν τα “faux” κοσμήματα. Είναι νέος στην ηλικία, αλλά πολύ γέρος στις ιδέες».
«Εγώ δεν έχω προτιμήσεις. Σας είπα, ο Τσίπρας μίλησε στην καρδιά μου όταν έφερε την απλή αναλογική» υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης και τόνισε: «Εγώ τον τίμησα, αλλά του ζήτησα του πρωθυπουργού να μην ψηφίσει νομοσχέδιο με 153. Να κάνει διαβουλεύσεις, να γίνουμε μία Βουλή πιο ώριμη, πιο υπεύθυνη. Επιστρέφει στο 153. Με χάνει. Διαισθάνομαι ότι θα με χάσει τελείως και θα γυρίσω στην πολύ σκληρή γραμμή».
«Αν δεν φτιάξουμε μία κυβέρνηση 250 βουλευτών, επενδυτής δεν θα έρθει» συμπλήρωσε.
Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης, για να κρύψει τη «συνομωσία» με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, χρεώνει στον ίδιο ότι θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε «ο κ. Σταύρος και η παρέα του να εγκατασταθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δεν έχω καμία αμφιβολία», ενώ ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι υπό διάλυση».
Επίσης, διέβλεψε ότι σε περίπτωση εκλογών θα επικρατήσει ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε ότι θα κάνει πολύ σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα, εάν καταθέσει πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα σημαίνει ότι θα δώσει την ευκαιρία, σε περίπτωση προσεχούς συγκυβέρνησης Μητσοτάκη – Γεννηματά, να επαναφέρουν την ενισχυμένη αναλογική.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι η φιλοδοξία του είναι στις επόμενες εκλογές το κόμμα του να αυξήσει το ποσοστό του, από το σημερινό ποσοστό του, σε 15%, ακόμη και σε 30% και να γίνει κυβέρνηση. «Είμαστε κόμμα κυβερνητικό, δεν είμαστε σαν την κυρία Φώφη, που ψάχνει τα ερείπιά της, να μαζέψει τα ερείπιά της για να πάρει ένα 3%-4%» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση σχετικά με τις προεκλογικές δηλώσεις του για αντικατάσταση βουλευτών ανά εξάμηνο, απάντησε ότι εάν είχε εφαρμόσει τα εξάμηνα, τώρα θα είχε έναν βουλευτή λιγότερο, καθώς αποχώρησε από το κόμμα ο κ. Καλλιάνος.
Όσον αφορά στην οικονομία, δήλωσε ότι διαφωνεί με τον πρωθυπουργό, που προτάσσει τη μείωση του χρέους. «Πρώτα κάνεις τις μεταρρυθμίσεις σου, πρώτα είσαι εσύ εντάξει με τις υποχρεώσεις σου και μετά ζητάς οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι το να ζητείται πρώτα μείωση του χρέους, χωρίς να εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα και να γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, «είναι προς τα έξω εικόνα απατεωνιάς».
Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπογράμμισε ότι «έχουν υποχρέωση οι μεγάλες δυνάμεις να πιέσουν τα Σκόπια, για να αλλάξουν όνομα».
Αναφερόμενος, δε, στους ιδιωτικούς σταθμούς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει χρήματα που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να πάρουν από τους καναλάρχες, αλλά ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς τους ιδιοκτήτες που δεν πήραν άδεια, να καταβάλουν ποσά αντίστοιχα με εκείνα που κατατέθηκαν στη δημοπρασία, περί τα 70.000.000, και να πάρουν και εκείνοι άδεια για τα κανάλια τους.
«Εγώ ζητάω, από τη Θεσσαλονίκη, να μην κλείσει κανένα κανάλι. Το τζάμπα τελείωσε, να συμφωνήσω κι εγώ» τόνισε ο κ. Λεβέντης.