Απόλυτη επιβεβαίωση του “Αδιάκριτου” για το σκηνικό τρομολαγνείας που είχαν στήσει διάφοροι “τηλεοπτικοί” μετεωρολόγοι κάνοντας λόγο -εδώ και μια εβδομάδα- για σιβηρικό αντικυκλώνα που θα …θάψει μέχρι την πλατεία Συντάγματος στο χιόνι!
Τελικά πολύ ντόρος για το τίποτα αφού στην Αθήνα έριξε απλά λίγο χιονόνερο τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2017 και η θερμοκρασία αντί για τον 1 βαθμό Κελσίου που έδιναν οι προγνώσεις άγγιζε απλά τους 4 πάνω φυσικά από το μηδέν.
Μπορεί κάποιες περιοχές της χώρας να ξύπνησαν στα λευκά αλλά ο χιονιάς “Αριάδνη” δεν ήταν σφοδρότατος -όπως τον περίεγραφαν- αλλά ένα συνηθισμένο χειμωνιάτικο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε απο την περασμένη Πέμπτη και βρίσκεται σε εξέλιξη με τοπικά φαινόμενα.
Αραιές χιονοπτώσεις έχουμε σε Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Εύβοια, Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης. Ακόμα, στα λευκά ντύθηκε και η Μυτιλήνη.
Στην Αττική χιόνισε μόνο στα ορεινά του νόμου ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερα προβλήματα. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα. Μόνο οι χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θυμίζουν Σιβηρία.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο «Σήμερα Σάββατο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε χιονοπτώσεις στην πόλη της Πάτρας, κάτι το οποίο έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Από την Κυριακή η κακοκαιρία θα επηρεάσει και Κυκλάδες και Κρήτη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Υπαρκτή πιθανότητα να χιονίσει έστω και λίγο και στη Θεσσαλονίκη.Οι περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής θα δεχτούν χιονοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως τοπικά και ίσως λίγο πιο ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Περιμένουμε χιονοπτώσεις μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι. Κατά διαστήματα θα χιονίζει σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής με εξάρσεις και υφέσεις, όχι συνεχόμενα. Πάντως τα πιο πολλά φαινόμενα θα εντοπίζονται από το κέντρο της πόλης και βορειότερα,στα βόρεια προάστια και ανατολικά. Με τα τελευταία στοιχεια που έχουμε δεν αποκλείεται Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη πρωί να έχουμε πάλι χιόνια στην Αττική».
Διαβάστε το σχετικό “προφητικό” δημοσίευμα του “Αδιάκριτου”:
«Καιροσκόποι» κάνουν μπίζνες με την τρομολαγνεία για την κακοκαιρία!