Σήμερα η δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στη σημερινή, δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνεται

οριστικά το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Στη συνέχεια, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να κριθεί το Συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των καναλαρχών, αλλά και η τύχη των αδειών.

Kατά την πεντάωρη πρώτη διάσκεψη της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ηλεκτρισμένο κλίμα και αντιπαράθεση και ειδικά με τον εισηγητή της υπόθεσης Γεώργιο Παπαγεωργίου και ορισμένους συμβούλους. Η προχθεσινή συνάντηση ανακυκλώθηκε στο προκαταρκτικό στάδιο του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών (νέων και παλαιών). Φήμες θέλουν τον εισηγητή να υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο κι έτσι να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί των δυο επίμαχων νομικών ζητημάτων.

Κατά την έναρξη της διάσκεψης της Παρασκευής ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στην συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν.

Εφόσον η πλειονότητα συμφωνήσει με τον εισηγητή, τότε η υπόθεση θα κλείσει και πλέον, η τύχη της θα κριθεί στις 13 Ιανουαρίου, οπότε θα εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης της προκήρυξης του διαγωνισμού που έχουν υποβάλλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ εκκρεμούν και άλλες δίκες (ασφαλιστικά μέτρα κλπ) στο ΣτΕ.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει εάν θα υπάρξει και άλλη, τρίτη, διάσκεψη. Όπως έλεγαν σύμβουλοι Επικρατείας, σε περίπτωση που ξεπεραστεί το πρώτο στάδιο της όλης διαδικασίας, ίσως να υπάρξει και τρίτη διάσκεψη, λόγω του σοβαρού συνταγματικού ζητήματος της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών κατά παράκαμψη του ΕΣΡ.

 

One comment on “Σήμερα η δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.