Πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ εκπέμπει SOS για το σήμα του συλλόγου!

Ο πρώην επικεφαλής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Γεωργαντζόγλου, με επιστολή του στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από πιθανή αμέλεια μη εμπρόθεσμης ανανέωσης του σήματος της ιστορικής ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι η διάρκεια προστασίας ενός εμπορικού σήματος που έχει κατοχυρωθεί είναι μία δεκαετία (10 έτη) και αρχίζει από την επομένη της ημερομηνίας κατάθεσης του σχετικού φακέλου στην Υπηρεσία Σημάτων. Η διάρκεια ισχύος ενός εμπορικού σήματος μπορεί να παρατείνεται με εμπρόθεσμη κατάθεση σχετικής αίτησης ανανέωσης και εμπρόθεσμη καταβολή του τέλους ανανέωσης. Με τον όρο «εμπρόθεσμη» ανανέωση εμπορικού σήματος εννοούμε να γίνει η διαδικασία ανανέωσης το τελευταίο έτος προστασίας του εμπορικού σήματος. Μπορεί ακόμη να γίνει το εξάμηνο που ακολουθεί την δεκαετία της προστασίας (πρόσθετη προθεσμία). Σ’ αυτήν την περίπτωση βέβαια καταβάλλεται ένα τέλος ανανέωσης αυξημένο κατά το ήμισυ. Εάν ωστόσο αργήσει παραπάνω η διαδικασία, τότε το εμπορικό σήμα διαγράφεται και παύει να ισχύει.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το περιεχόμενο της επιστολής του Νίκου Γεωργαντζόγλου:

Στη φωτογραφία ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ AEK, Νίκος Γεωργαντζόγλου.

Προς

Το Δ.Σ. του Σωματείου Α.Ε.Κ.

Ν. Φιλαδέλφεια

ΘΕΜΑ: Προστασία του σήματος «Α.Ε.Κ.».

Κύριοι,

Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε από τη συμμετοχή σας στη διοίκηση του σωματείου μας, στο σήμα Α.Ε.Κ. , αποτελούμενο από την λέξη ΑΕΚ, τον δικέφαλο αετό και το κιτρινόμαυρο χρώμα, ενσωματώνεται η ιδέα Α.Ε.Κ. που αποτελεί το δημιούργημα αγώνων , αίματος και θυσιών των αθλητών μας, των φιλάθλων μας και γενικά των φίλων του σωματείου μας που αγωνίσθηκαν, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα , για να το αναδείξουν και να το κατοχυρώσουν στην αθλητική κοινότητα και ανήκει στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ (Ερασιτεχνική) ως σήμα φήμης .

Πλέον αυτού όμως, από το 1997 το σήμα Α.Ε.Κ. με τον δικέφαλο και το κιτρινόμαυρο χρώμα (έγχρωμο) έχει κατατεθεί από το Α.Σ. Α.Ε.Κ. στο Υπουργείο Ανάπτυξης, έχει καταχωρηθεί στα βιβλία σημάτων με αριθμό καταθέσεως 135806/1997, παρατάθηκε δε η διάρκεια προστασίας του για μια ακόμη δεκαετία μέχρι το 2017 και προστατευόταν από τον νόμο και ως εμπορικό σήμα, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ το σωματείο μας, δυνάμενης της προστασίας του να ανανεωθεί για μια ακόμη δεκαετία με την υποβολή σχετικής δηλώσεως και καταβολής του νόμιμου παράβολου (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017).

Από έρευνα διαπιστώσαμε ότι έχετε παραλείψει να ανανεώσετε εμπρόθεσμα την προστασία του σήματος της Α.Ε.Κ. και υπάρχει άμεσος κίνδυνος ανακλήσεως του και απώλειας περιουσιακού στοιχείου του σωματείου μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 148 του Ν.4072/2012, η προστασία του σήματος διαρκεί για μια δεκαετία που αρχίζει από την επομένη της ημερομηνίας κατάθεσης.. Η προστασία του σήματος μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαετία με αίτηση του δικαιούχου και με την εμπρόθεσμη καταβολή του τέλους ανανέωσης. Η καταβολή του τέλους ανανέωσης γίνεται μέσα στο τελευταίο έτος της προστασίας. Μπορεί να γίνει μέσα σε πρόσθετη προθεσμία έξι μηνών μετά τη λήξη της δεκαετίας, υπό τον όρο της καταβολής του τέλους ανανέωσης αυξημένου κατά το ήμισυ. Με την επιφύλαξη των παραγράφων 3 και 2 των άρθρων 171 και 175 αντίστοιχα, το σήμα διαγράφεται αν μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στη παράγραφο 3 δεν καταβληθεί το κατά το νόμο τέλος ανανέωσης.

Με την παρούσα, ως ενεργό μέλοs του σωματείου μας, που ενδιαφέρομαι για την προστασία των πάση φύσεως ηθικών και περιουσιακών δικαιωμάτων του, σας καλώ να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την ανανέωση της προστασίας του σήματος του σωματείου Α.Ε.Κ. που εσείς εκπροσωπείτε.

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2017

Το μέλοs τηs Α.Ε.Κ.

Νίκοs Γεωργαντζόγλου

Υ.Γ. Ο Νίκος Γεωργαντζόγλου διατέλεσε πρόεδρος στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ (2011 έως 2012) και πρόεδρος στο τμήμα χάντμπολ επίσης της Ένωσης (2006 έως 2009).

One comment on “Πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ εκπέμπει SOS για το σήμα του συλλόγου!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.