Η αποκάλυψη του Adiakritos.gr ανατρέπει όλες τις θεωρίες και εικασίες για το θρίλερ του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη στην παραλία Φωτμού, ανατολικά της Τριχωνίδας. Αποκλειστικές πληροφορίες από την ειδική επιστημονική ομάδα ερευνών -που δρα από την αρχή της υπόθεσης κάτω από άκρα μυστικότητα- φέρνουν στο φως εκτός των άλλων και άγνωστα στοιχεία που είναι στη διάθεση μας για αξιολόγηση αλλά και διατύπωση ερωτημάτων που προκύπτουν…
Ουσιαστικά με τα συγκεκριμένα ευρήματα κλείνει ο φάκελος του μυστηριώδους θανάτου της γυναίκας από την Κατοχή Οινιάδων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Καυτά ερωτήματα για την ψυχολογική κατάσταση της 44χρονης
1)Αληθεύει ότι η άτυχη τρίτεκνη μητέρα λάμβανε χρόνια θεραπευτική αγωγή με δισκία που περιείχαν εσκιταλοπράμη(escitalopram) μια φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και συναφών διαταραχών όπως η γενική αγχώδης διαταραχή (ΓΑΔ), η κοινωνική αγχώδης διαταραχή, η ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή (OCD), η διαταραχή πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία;
2) Γιατί ενώ η συνήθης δόση είναι 10 mg άπαξ ημερησίως και ανάλογα με την απόκριση του ασθενούς, η δόση στην προκειμένη περίπτωση της Ειρήνης Λαγούδη είχε αυξηθεί έως τη μέγιστη δόση των 20 mg ημερησίως;
3) Γνωρίζουν οι τηλεοπτικοί “Σέρλοκ Χολμς” της λίμνης της Τριχωνίδας -που κυκλοφορούν με τις ατσαλάκωτες καμπαρντίνες και τα πλαστικά δεματικά τσουβαλιών στο χέρι ως …πειστήρια του “ειδεχθούς εγκλήματος”- και οι οικείοι της ότι η άτυχη γυναίκα λάμβανε αντικαταθλιπτικά φάρμακα και μάλιστα αν γνωρίζουν ποιος γιατρός της συνταγογραφούσε την ανωτέρω φαρμακευτική αγωγή το τελευταίο χρονικό διάστημα; Μήπως γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό της τραγικής μητέρας και το κρύβουν για λίγα λεπτά ή έστω 24ωρα δημοσιότητας; Αν δεν το γνωρίζουν να το διερευνήσουν και να πάψουν να λένε δημοσίως ανακρίβειες.
4) Ισχύει ότι πρέπει να γίνεται προσεκτική εκτίμηση της κατάστασης των ασθενών που λαμβάνουν αυτή την αγωγή για το ενδεχόμενο κινδύνου απόπειρας αυτοκτονίας, τόσο στην αρχή όσο και στην πορεία της θεραπείας; Σύμφωνα με επίσημα επιστημονικά-ιατρικά στοιχεία η σοβαρότερη παρενέργεια των συγκεκριμένων φαρμάκων είναι ο Αυτοκτονικός Ιδεασμός! Όπως και με τα Τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, η ανάρρωση από την κατάθλιψη και η γενικότερη κινητοποίηση του οργανισμού, μπορεί να προκαλέσει έντονες σκέψεις θανάτου. Συνιστάται επιτήρηση του ασθενούς, στην αρχή της θεραπείας.
Oι ασθενείς με κίνδυνο αυτοκτονίας δεν θα πρέπει να διατηρούν οι ίδιοι μεγάλη ποσότητα φαρμάκου. Η οικογένεια θα πρέπει να τους επιτηρεί διακριτικά, ιδιαίτερα στην αρχή της θεραπείας.
Mετά την υποχώρηση της κατάθλιψης, η αγωγή θα πρέπει να συνεχίζεται για 4-6 περίπου μήνες στην ίδια δοσολογία. Στην περιοδική κατάθλιψη με συχνές υποτροπές, η θεραπεία συντήρησης θα πρέπει να συνεχίζεται για 5 περίπου χρόνια.
Κίνδυνοι αυτοκτονίας από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα
Ο κίνδυνος αύξησης σκέψεων και συμπεριφοράς αυτοκαταστροφής με αυτοκτονία σε ενήλικες, που λαμβάνουν θεραπεία με αντικαταθλιπτικά φάρμακα, έχει επισημανθεί από αξιόλογες ερευνητικές εργασίες. Οι ανησυχίες, ότι μετά την έναρξη της χορήγησης των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, ακολουθεί μια περίοδος αύξησης του κινδύνου για αυτοκτονία υπήρχαν από παλαιότερα.
Η επιβεβαίωση κινδύνου αυτοκτονίας επιβάλλει εγρήγορση από τους γιατρούς του ασθενή με κατάθλιψη στην αρχική φάση της θεραπείας του με αντικαταθλιπτικά φάρμακα.
Στην επικίνδυνη αυτή αρχική φάση της θεραπείας, προτού ακόμη η κατάθλιψη αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, οι ασθενείς αποκτούν περισσότερη ενέργεια, που τους επιτρέπει να δράσουν, υλοποιώντας τις προθέσεις αυτοκτονίας, λόγω της νόσου τους.
Διαβάστε επίσης για τη συγκλονιστική υπόθεση μόνο στο Adiakritos.gr:
5 στοιχεία-σοκ οδηγούν στα …χέρια που έκαψαν ζωντανή την 44χρονη!
Κλήθηκε για κατάθεση μια ύποπτη για το θάνατο της 44χρονης Ειρήνης!
«Άρωμα γυναίκας» πίσω από το θάνατο της 44χρονης στο Μεσολόγγι!