Υπόθεση Παντελίδη: Ακόμα περιμένουν να μεταφραστεί το πόρισμα

Ποιοι έδειραν τον αυτόπτη μάρτυρα λίγο πριν καταθέσει, γιατί κόλλησε το πόρισμα της Τροχαίας στο υπουργείο Εξωτερικών και πώς σβήστηκαν οι τελευταίες κλήσεις

Το πωλητήριο στο πολυτελές διαμέρισμα της Βούλας, ο άγριος ξυλοδαρμός του αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή, το μπλοκάρισμα του πορίσματος της Τροχαίας στο υπουργείο Εξωτερικών και η περίεργη διαγραφή των τελευταίων κλήσεων στο κινητό του Παντελή Παντελίδη συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται οκτώ μήνες μετά τον άτυχο χαμό του και λίγο προτού ξεκινήσει ο πόλεμος των αγωγών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια απευθύνθηκε σε γενετιστή, ο οποίος με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του διαπίστωσε ότι στο τιμόνι βρέθηκε και DNA από άτομο που ως ένα σημείο ταυτίζεται με αυτό της συνοδηγού του μαύρου Mercedes. Ωστόσο η έρευνα δεν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο, καθώς, αν και η πλευρά του τραγουδιστή το έχει ζητήσει, δεν τους έχουν παρασχεθεί επιπλέον στοιχεία για περαιτέρω ταυτοποίηση του «ορφανού» DNA.
Το σπίτι που αγόρασε ο 32χρονος ερμηνευτής από τον επιχειρηματία Κώστα Μπερτάκη αντί 1.000.000 ευρώ, στο οποίο μάλιστα ετοιμαζόταν να μετακομίσει, βγαίνει οσονούπω στο σφυρί, μια που την οικογένειά του δεν τη δένει τίποτα με αυτό, άσχετα αν έχει καταβάλει μία από τις δύο δόσεις που υπολείπονται για την αποπληρωμή του. Ετσι, οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί όσον αφορά στη μεταβίβασή του.

Την ίδια ώρα το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων της Τροχαίας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς η έκθεση των Γερμανών μηχανικών της Mercedes για το τι έχει καταγράψει ο εγκέφαλος του πολυτελούς SUV είναι… χαμένη στη μετάφραση. Και αυτό γιατί από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου στο μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών έχει φτάσει για επίσημη μετάφραση, η έλλειψη μεταφραστών, όμως, έχει παγώσει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία και η υπόθεση να έχει μείνει αρκετά πίσω.

Ποιος έδειρε τον μάρτυρα;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του γνωστού τραγουδιστή έχει πολλά παράπονα από τις καθυστερήσεις και την αδυναμία των ανακριτικών αρχών να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άνδρα, αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος, ο οποίος κατέγραψε με το κινητό του τα πρώτα λεπτά της μοιραίας πρόσκρουσης και ήταν διατεθειμένος να καταθέσει όλα όσα φρικτά είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του στις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια Παντελίδη κατέθεσε το αίτημα στην Τροχαία Ελληνικού προκειμένου να κληθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας για κατάθεση. Ωστόσο, μία εβδομάδα αργότερα συνέβη ένα γεγονός το οποίο είναι πολύ μυστήριο δημιουργώντας διάφορους συνειρμούς. Ενας άγνωστος άνδρας πλησίασε τον μάρτυρα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τού επιτέθηκε ξυλοκοπώντας τον άγρια. Το σκηνικό θυμίζει έντονα ληστρική επίθεση, με το μυστηριώδες άτομο που την πραγματοποίησε να μην έχει εντοπιστεί ακόμη από τις αρμόδιες αρχές. Ο μάρτυρας, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό σοκ και είναι τρομοκρατημένος, συνδέει την επίθεση με την πρόθεσή του να καταθέσει για το τροχαίο του Παντελή Παντελίδη και πλέον διστάζει να το κάνει.
Ανάλογο μυστήριο καλύπτει και τη διαγραφή από το κινητό του τραγουδιστή όλων των τελευταίων κλήσεων που έκανε και δέχτηκε το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες λένε ότι περίπου έξι ώρες μετά τη μοιραία πρόσκρουση η Αστυνομία επέστρεψε το κινητό του Παντελή Παντελίδη στην οικογένεια, όμως έκπληκτοι οι δικοί του άνθρωποι ανοίγοντάς το διαπίστωσαν ότι είχε σβηστεί μέρος των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων. Σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τις χαμένες κλήσεις απευθύνθηκαν σε ειδικούς, όμως και εκείνοι δεν κατάφεραν να τις επαναφέρουν. Ετσι, λοιπόν, ζήτησαν από την Αστυνομία να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησε λίγες ώρες προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Φυσικά υπάρχει και ένα ερώτημα που μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ: Ποιος και γιατί πήρε το κινητό του τραγουδιστή και έσβησε όλες τις κλήσεις;

Τι δείχνει το πόρισμα της Mercedes

Οι πραγματογνώμονες αλλά και οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού διενήργησαν εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση Παντελίδη. Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά το πόρισμα των ειδικών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, όχι από δική τους υπαιτιότητα, αλλά επειδή οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών υπολειτουργούν. Για όλους όσοι γνωρίζουν, η καταγραφή στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου όλων των δεδομένων αποτελεί κομβικό σημείο προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια τι συνέβη το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου στην αερογέφυρα της Βουλιαγμένης.

Οι μηχανικοί στα κεντρικά της Mercedes στη Γερμανία κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν όλες τις καταγραφές, να συντάξουν ένα πολυσέλιδο πόρισμα και να το στείλουν στην Τροχαία. Σύμφωνα με την επίσημη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, επειδή το πόρισμα είναι γραμμένο στα γερμανικά, πρέπει να σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να γίνει μετάφρασή του στα ελληνικά από το αρμόδιο τμήμα. Η έκθεση εστάλη τέλη του περασμένου Ιουνίου και όσο και να μοιάζει απίστευτο, μέχρι σήμερα τα έγγραφα από τη Γερμανία δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί, με αποτέλεσμα να μην έχει κλείσει η δικογραφία. Ετσι, η Τροχαία δεν μπορεί να καλέσει μάρτυρες ή να στείλει στοιχεία στην οικογένεια, η ανακρίτρια δεν μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να βαλτώνει ακόμα και στο θέμα των αποζημιώσεων.

Πληροφορίες λένε ότι, σύμφωνα με την ασφάλεια που είχε το συγκεκριμένο όχημα, η σοβαρά τραυματισμένη Μίνα Αρναούτη θα λάβει αρχική αποζημίωση γύρω στις 100.000 ευρώ, τα οποία, όμως, στην πορεία θα υποστούν σημαντικό κούρεμα. Και αυτό γιατί υπάρχει μείωση περίπου 30% γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και άλλο τόσο γιατί μπήκε εν γνώσει της σε ένα όχημα ο οδηγός του οποίου ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Η φερόμενη ως συνοδηγός Φρόσω Κυριάκου δεν τραυματίστηκε σοβαρά, γι’ αυτό και η αποζημίωσή της δεν θα ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. Αν επαληθευτούν οι παραπάνω εκτιμήσεις των ειδικών, θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο κοπέλες μέσω των δικηγόρων τους θα κινηθούν νομικά εναντίον της ασφαλιστικής και θα καταθέσουν αγωγές για να ζητήσουν πολλαπλάσια αποζημίωση. Στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική εταιρεία έχει και αυτή το δικαίωμα να κινηθεί νομικά κατά της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή.
Πωλητήριο

Ο Παντελής Παντελίδης, λίγους μήνες προτού σκοτωθεί, είχε αγοράσει με δάνειο μια πολυτελή κατοικία στο Πανόραμα της Βούλας από τον επιχειρηματία Κώστα Μπερτάκη, στο μαγαζί του οποίου εμφανιζόταν τις τελευταίες σεζόν. Ενα σπίτι που η αξία του αγγίζει το 1.000.000 ευρώ. Ο 32χρονος είχε προλάβει να δώσει περίπου τα μισά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα θέμα για την τύχη του ακινήτου μετά τον θάνατό του. Πληροφορίες λένε ότι η οικογένεια κατέβαλε σχεδόν τα μισά χρήματα από την υπόλοιπη οφειλή και μέσα στους επόμενους μήνες θα δώσει και τα υπόλοιπα προκειμένου το εν λόγω ακίνητο να περιέλθει στην ιδιοκτησία της. Μια πολυτελής κατοικία με πολλά λειτουργικά έξοδα, τα οποία είναι αμφίβολο αν μπορούν να αντέξουν και το κυριότερο αν θέλουν να καταβάλουν οι γονείς του τραγουδιστή, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς της οικογένειας να μετακομίσει από την περιοχή της Νέας Ιωνίας στα νότια προάστια. «Είναι ένα σπίτι με το οποίο δεν έχουν κανέναν συναισθηματικό δεσμό αφού ο Παντελής δεν είχε μείνει ποτέ εκεί, στην ουσία δηλαδή τούς είναι ξένο», αναφέρει στo πρόσωπο από το περιβάλλον της οικογένειας. Για τον λόγο αυτό και προτίθενται, μόλις το ακίνητο περάσει στην κυριότητά τους, να το βγάλουν στο σφυρί και έτσι η πολυτελής κατοικία του τραγουδιστή να αλλάξει σύντομα χέρια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης,  επισημαίνει: «Η οικογένεια είναι βαθύτατα στενοχωρημένη και οργισμένη για την ακινησία στην οποία έχει περιέλθει η προανακριτική διαδικασία. Προσπαθεί παντοιοτρόπως να βοηθήσει στη συμπλήρωση του προανακριτικού υλικού προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα της υπόθεσης. Δυστυχώς, από τις αρχές Ιουνίου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προανακριτική πράξη. Στις πολλές δε δικές μας αιτήσεις για συμπλήρωση του προανακριτικού υλικού δεν έχουμε πάρει απάντηση και αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την πορεία του προανακριτικού έργου. Σεβόμενος τη μυστικότητα της προανάκρισης δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω, εάν όμως αυτή η ακινησία συνεχιστεί, η οικογένεια Παντελίδη είναι αποφασισμένη να προσφύγει στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.