Υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΕΡΤ & Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών με σχετικό Δελτίο Τύπου ανακοινώνει την υπογραφή της νέας σύμβασης εργασίας που πρότεινε στην ΕΡΤ Α.Ε.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών:

“Η ΕΡΤ Α.Ε. και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, αναγνωρίζοντας με σεβασμό τις σχέσεις εργασίας που εξασφαλίζουν αίσθημα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και υψηλά αισθητικά αποτελέσματα, κινήθηκαν στη διασφάλιση των εργασιακών και πνευματικών δικαιωμάτων των σκηνοθετών ώστε να μπορούν με επαγγελματική άνεση και ανθρώπινη αξιοπρέπεια να παράγουν το έργο τους.
Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., με την υπευθυνότητά της απέναντι στους δημιουργούς των οπτικοακουστικών έργων, αποδέχτηκε τη νέα σύμβαση εργασίας που πρότεινε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, για να προστατεύονται οι Έλληνες σκηνοθέτες από την σημερινή αναρχία των εργασιακών σχέσεων και να εμπεδωθεί η μακρόχρονη συνεργασία όλων μας προς όφελος του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα και των πολιτών.
Στην νέα σύμβαση οι αμοιβές των σκηνοθετών αυξήθηκαν σημαντικά έναντι των προηγούμενων αμοιβών. Τα νέα ποσά αμοιβών αποτελούν διασφάλιση μιας μίνιμουμ αποζημίωσης για έναν δημιουργό που εργάζεται κυρίως περιστασιακά, προκειμένου να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όσο εργάζεται για τη δημιουργία ενός έργου.
Η σύμβαση αυτή που πετύχαμε, δεσμεύει τον τηλεοπτικό παραγωγό ως προς τις αμοιβές του σκηνοθέτη στον προϋπολογισμό έργου που θα καταθέτει, προς έγκριση, στην Δημόσια Τηλεόραση, αναβαθμίζοντας και το ρόλο του ίδιου του παραγωγού αφού θα μπορεί έτσι να επιλέγει αξιοκρατικά τους καταλληλότερους σκηνοθέτες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της πρότασής του.
Μετά από πολύωρες και πολύμηνες διαβουλεύσεις της Ε.Ε.Σ. με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η νέα σύμβαση εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βασίλη Κωστόπουλο και τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Σ κ. Χάρη Παπαδόπουλο.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το τελικό κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ για την υπογραφή της σύμβασης:
«……..Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με αρ. πρωτ.: 930/22.06.2018, την προφορική εισήγηση της κας Σουλτανιά, που χειρίστηκε το σχέδιο της σύμβασης για το νομικό μέρος, αποφασίζει και εγκρίνει τη κατάρτιση σύμβασης με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την επέκτασή της σε σκηνοθέτες που δεν αποτελούν μέλη της, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην εν λόγω εισήγηση….»
Η Ε.Ε.Σ. ευχαριστεί τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τη παραγωγική αυτή συνεργασία και προσδοκά στη συνεχή βελτίωση του ελληνικού τηλεοπτικού προγράμματος”.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.