“Βράζει” το Καβούρι για τις αυθαιρεσίες με φόντο τον Δήμαρχο [φωτο]

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) αναρτήθηκε μια πολύ σοβαρή καταγγελία κατά του δημάρχου των 3Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, από τον κ. Σιδερίδη Τάσο.

Διαβάστε την καταγγελία:
“Αν είσαι δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και λέγεσαι Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάνεις ότι γουστάρεις. Παρακάμπτεις Δασαρχεία, Λιμεναρχεία, Πολεοδομία, και δίνεις άδεια σε επιχειρηματία να τσιμεντάρει τον αιγιαλό, προκειμένου να φτιάξει το δικό του κέντρο διασκέδασης.

Νηρηίδες Καβούρι

Σε μια νύχτα μέσα αφαιρέθηκαν πεύκα και αρμυρίκια και ετοιμάστηκαν 300 τετραγωνικά για τσιμεντοποίηση, μόλις τρία μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα. Το κόλπο είναι γνωστό. Ο Δήμαρχος οριοθετεί μια τοποθεσία στον αιγιαλό για τη δημιουργία μιας μικρής καντίνας ξύλινης και λυόμενης προκειμένου να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι. Η κατασκευή της καντίνας υπόκειται σε συγκεκριμένα και αυστηρά πλαίσια κατασκευής με κυριότερα ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τα δέκα τετραγωνικά, να μην είναι εμπεμπηγμένη επί σταθερού εδάφους, να δύναται να μεταφέρεται ανά πάσα στιγμή και να μην αλλοιώνει το φυσικό κάλλος του περιβάλλοντος καθ οιονδήποτε τρόπο. Παραχωρείται δε στον ενδιαφερόμενο κατόπιν διαγωνισμού. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν ο επιχειρηματίας λέγεται Φάις και έχει μεγάλα επιχειρηματικά όνειρα για καφετέρια μέσα στη θάλασσα; Τότε κάνεις ότι γουστάρεις. Κερδίζεις το διαγωνισμό αφού έχεις πλειοδοτήσει έναντι των ανταγωνιστών (αυτοί δεν μπορούν να δώσουν 80.000 για μια καντίνα, ενώ εσύ που φαντάζεσαι καφετέρια με λειτουργία όλο το χρόνο τα δίνεις) με τιμή προσφοράς δέκα φορές υψηλότερη και ξεκινάς την υλοποίηση του ονείρου.
Μέσα σε μια νύχτα έχεις κάνει όλες τις παρανομίες. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν κάνεις μόνο μια γιατί την πάτησες. Έχασες. Κάνεις πολλές και μαζεμένες, για να εμπλέξεις όλες της δημόσιες υπηρεσίες. Ξέρεις ότι η Ελληνική γραφειοκρατία είναι τέτοια που αν εμπλέξεις πολλές αρμόδιες υπηρεσίες μαζί, αυτές δεν θα βγάλουν άκρη με τίποτα και εσύ θα συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου. Στη συνέχεια τους ενημερώνεις κιόλας για την παρανομία. Τους ενημερώνεις στην αρχή… επίτηδες, για να σταματήσουν προσωρινά το έργο και να σε οδηγήσουν στα δικαστήρια. Αν ολοκλήρωνες το έργο και σε έπιαναν την είχες βάψει χοντρά. Σε ένα τελειωμένο έργο οι εκβιασμοί και τα λαδώματα είναι πολλά και μεγάλα, ενώ στο γιαπί διαπραγματεύονται. Όχι πρέπει να σε σταματήσουν πριν τα τσιμέντα και τα πολλά έξοδα.
Και πρέπει να σε σταματήσουν σε αυτό το σημείο για δυο βασικούς λόγους. Ο Πρώτος είναι πως τα χρήματα τα έχεις δώσει στο δήμο. Ο δήμος τα έχει ζεστάνει στο ταμείο του, αν δεν τα έχει σπαταλήσει και είναι δύσκολο για αυτόν να ακυρώσει τη σύμβαση και να σου επιστρέψει τα λεφτά. Και είναι μια λογική αντίδραση, γνωρίζεται πολλούς που επιστρέφουν χρήματα τη σήμερον. Ούτε με αναστροφή πώλησης για μια ελαττωματική απλώστρα ρούχων. Ο Δεύτερος στα δικαστήρια που θα πας θα έχεις την ανοχή του ίδιου του δήμου που δεν θα θέλει να επιστρέψει το μπαγιόκο και επί πλέον εάν κερδίσεις την υπόθεση, θα έχεις και το χαρτί της νομιμότητας και δεν θα σε κουνάει κανείς στο αιώνα τον άπαντα.
ΕΤΣΙ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
Υ.Γ (1) Ο αριθμός αδείας που φαίνεται βγήκε με βάση τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν και αναφέρονται στους όρους της σύμβασης και όχι σε όσα παρουσιάζονται στις φωτογραφίες.
Υ.Γ. (2) Δήμαρχε στο πολυτελή φυλλάδιο που κυκλοφόρησες με τα έργα σου (αλήθεια πότε πρόλαβες και τα έκανες όλα αυτά) δεν είδα το συγκεκριμένο έργο.”

Οι καταγγελίες δεν υιοθετούνται από την ιστοσελίδα μας, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται πως έχουν βάση. Άλλωστε όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς παρακάτω, η απάντηση από το γραφείο τύπου του Κωνσταντέλλου, ήταν άμεση και επιβεβαιώνει περίτρανα την καταγγελία του δημότη.
Η παράνομη δράση του επιχειρηματία σταμάτησε μετά από καταγγελία πολίτη, ο οποίος αφού διαπίστωσε πως εκτελούνται παράνομες εργασίες, προσέφυγε στο αρμόδιο υπουργείο.
Απόριας άξιο πάντως είναι το γεγονός πώς ο επιχειρηματίας κατάφερε να φέρει στο σημείο μηχανοκίνητα οχήματα βαρέως τύπου για να κατεδαφίσει το κτίριο που προϋπήρχε εκεί χωρίς να γίνει αντιληπτός από τη δημοτική αρχή! Στη συνέχεια μάλιστα, πραγματοποίησε ανενόχλητος και εργασίες μεγάλης κλίμακας κάτω από τη μύτη της δημοτικής αστυνομίας!
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η πολεοδομική άδεια (μικρής κλίμακας), φέρει την υπογραφή του ίδιου του δημάρχου Γρ.Κωνσταντέλλου (!!!) και όχι αυτήν του αρμόδιου αντιδημάρχου πολεοδομίας Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης…

Εικόνες από το έκτρωμα που δεν κατάφερε τελικά να υλοποιήσει ο επιχειρηματίας, χάρη στην έγκαιρη και γρήγορη επέμβαση των αρμόδιων αρχών:

Πηγή:anatropionline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.