Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν τον “ηγέτη” Κεμάλ Ατατούρκ! [φωτο]

Απύθμενη προπαγάνδα από την ιστοσελίδα της τουρκόφωνης εφημερίδας Rodop Ruzgari -που εκδίδεται στη Ροδόπη- για την επέτειο θανάτου του σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ.

Σας παραθέτουμε το σχετικό άρθρο που μεταφράζουν τα tourkikanea για την τελετή στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής:

“Στην 79η επέτειο από τότε που έφυγε από ανάμεσα μας ο συντοπίτης μας και τρανός ηγέτης του τουρκικού έθνους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τιμήθηκε με τελετή που έγινε στην αυλή του προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Η τελετή που έγινε την Παρασκευή 10/11 σφραγίστηκε από την φράση ¨Είμαστε ένα έθνος με καταγεγραμμένη ιστορία και κρατική παράδοση 2.200 ετών. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό. H κρατική μας παράδοση δεν σταμάτησε ποτέ, συνεχίζεται και σήμερα και βλέπουμε ελπιδοφόρα το μέλλον. Ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές μπορέσαμε και αναθρέψαμε μεγάλους ηγέτες και προκαλέσαμε έκπληξη στον κόσμο. Και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες¨ που ανέφερε ο Τούρκος πρόξενος Ακιντζί.

Στην τελετή μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, οι υποπρόξενοι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο αντιπεριφερειάρχης Αχμέτ Ιμπράμ, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Αχμέτ, ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, πρόεδροι άλλων συλλόγων και πολλοί ομογενείς.

Η τελετή άρχισε με ενός λεπτούς σιγή στις 09:05 που έκλεισε τα μάτια του ο Ατατούρκ και με τον εθνικό ύμνο. Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων υπήρχε στην αυλή μια έκθεση φωτογραφιών του Ατατούρκ, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά αυτοί που μετείχαν στην εκδήλωση.

Στην τελετή περιγράφηκαν εκτεταμένα η προσωπικότητα του Ατατούρκ, αυτά που έκανε για το τουρκικό έθνος, οι σκέψεις και το όραμα του. Κατά την διάρκεια της τελετής έγιναν οι εξής ομιλίες:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ GTGB (Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής) ΝΕΤΖΑΤ ΑΧΜΕΤ

¨Σήμερα είναι 10 Νοεμβρίου. 79η χρονιά από τότε που ο ιδρυτής της Δημοκρατίας Νικηφόρος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έφυγε από ανάμεσα μας. Η 10η Νοεμβρίου για το τουρκικό έθνος περισσότερο από ημέρα πένθους, είναι μια μέρα τιμής του Μεγάλου Ηγέτη Ατατούρκ και κατανόησης των ιδεών του. Τιμώντας τον και προσπαθώντας να τον κατανοήσουμε, τα στοιχεία στα οποία πρέπει να σταθούμε είναι οι ιδρυτικές αρχές της Δημοκρατίας για την οποία είχε δηλώσει πως ¨Είναι το μεγαλύτερο έργο μου¨.

Οι κοινωνίες ποτέ δεν ξεχνάνε τους ηγέτες που δίνουν κατεύθυνση στη ιστορία και στο μέλλον τους. Ο Ατατούρκ έδωσε κατεύθυνση στην τουρκική ιστορία, κάνοντας το τουρκικό έθνος μια σύγχρονη κοινωνία, άναψε το φώς στην μητέρα πατρίδα και χάρη σε αυτά έγινε ένας αξέχαστος ηγέτης.

Ο Ατατουρκ υπό το φως των επιστημονικών αξιολογήσεων, είδε πως ο πλέον κατάλληλος τρόπος διακυβέρνησης του τουρκικού έθνους είναι η ¨Δημοκρατία¨ και υιοθέτησε αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης. Η διακήρυξη της δημοκρατίας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μετασχηματισμούς της τουρκικής ιστορίας. Η αποδοχή της δημοκρατίας ήταν ένα πολιτικό βήμα που αποκάλυπτε την βούληση και την αποφασιστικότητα του τουρκικού έθνους για εκσυγχρονισμό. Εκείνος πάντα εμπιστευόταν το τουρκικό έθνος και άφησε την Τουρκική Δημοκρατία και τις μεταρρυθμίσεις του παρακαταθήκη στην τουρκική νεολαία.

Ο Ατατούρκ δηλώνοντας πως η κυριαρχία ανήκει άνευ όρων στο έθνος, απέδωσε στο έθνος την συνείδηση του πολίτη και την αυτοπεποίθηση του.

Ο Ατατούρκ ήταν τόσο ένας καλός στρατιωτικός και προνοητικός κρατικός ηγέτης , αλλά ταυτόχρονα και ένας καλός διανοητής. Απέδειξε πως μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτά που φαίνονται αδύνατα. Οι ακαδημαϊκές έρευνες και τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τον Ατατούρκ, παρουσιάζουν κατά τον καλύτερο τρόπο το βάθος της σκέψης Του και την οικουμενικότητα της.

Ο καλύτερος δρόμος γι να τιμούμε τον Μεγάλο Ηγέτη μας δεν είναι το πένθος, αλλά να συζητάμε σε ποιο βαθμό πραγματοποιήσαμε αυτά που πρέπει να γίνουν και το πώς θα εξαλείψουμε τα μειονεκτήματα μας. Η κατανόηση και εφαρμογή των ιδεών και αντιλήψεων του Ατατουρκ, πρέπει να είναι το πιο σοβαρό καθήκον κάθε Τούρκου που ζει σε αυτή την πατρίδα.

Με αυτές τις σκέψεις όπως σε κάθε 10η Νοεμβρίου, έτσι και σε αυτή τιμώ τον Μεγάλο Ηγέτη μας τον Νικηφόρο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Με πίστη πως πάντα θα τον κρατάμε στην αριστερή πλευρά του στήθους μας και θα τον μεταφέρουμε με αυτοπεποίθηση στις γενιές του μέλλοντος, σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό¨.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης) ΟΖΑΝ ΑΗΜΕΤΟΓΛΟΥ

¨Ο Ατατούρκ έδωσε για το Τουρκικό Έθνος τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και ίδρυσε την νέα Τουρκική Δημοκρατία. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά προσπάθησε να έχει καλές σχέσεις με τον περίβολο, με την περιοχή που τα τελευταία χρόνια ονομάζεται περιοχή της καρδιάς μας. Πάντοτε στήριξε την ειρήνη και την συνεργασία. Στην δεκαετία του 1930 όταν δεν υπήρχε καν η σημερινή Ε.Ε. και λίγα χρόνια πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που έπνιξε στο αίμα την Ευρώπη, υπό την ηγεσία του Ατατούρκ, η Τουρκική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Γιουγκοσλαβία και η Ρουμανία ίδρυσαν το Βαλκανικό Σύμφωνο. Ήταν ένα σύμφωνο που προέβλεπε σχέσεις καλής γειτονίας, συνεργασία και σεβασμό στα σύνορα. Μπορεί στα επόμενα χρόνια ο σχηματισμός αυτός να πάρει μια μορφή τύπου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Στην ανατολική πλευρά όπου σήμερα με στενοχώρια και θλίψη παρατηρούμε σε μια τεράστια περιοχή, οι χώρες να πνίγονται στο αίμα, να πηγαίνουν σε εμφυλίους πολέμους που προκαλούν μεγάλα μεταναστευτικά προβλήματα και ακόμη και να στηρίζεται η τρομοκρατία, στα 1930 Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν είχαν το σύμφωνο Σανταμπάτ. Και αυτό ήταν μια συμφωνία που προέβλεπε καλή γειτονία, συνεργασία και σεβασμό στα σύνορα. Σήμερα εν έτει 2017 βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν και αντιλαμβανόμαστε πόσο προβλεπτικός και με ανοιχτούς ορίζοντες ήταν ο Νικηφόρος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που στην δεκαετία του 1930 σκέφτηκε και με μεγάλες προσπάθειες πραγματοποίησε όλα αυτά. Σήμερα στο 2017 βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε πολλά ακόμη μαθήματα να πάρουμε από Εκείνον”.

One comment on “Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν τον “ηγέτη” Κεμάλ Ατατούρκ! [φωτο]”

  1. Τάκης1983

    Ο εχθρός εντός των πυλών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.