Ψάχνουν για αλλοδαπούς πίσω από το έγκλημα στην Αγ. Νάπα

Παραλίμνι: Ένας 22χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του κι ένας ακόμη ομοεθνής του τραυματίστηκε σοβαρά τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Νάπα όταν δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από αγνώστους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο 22χρονοι Βρετανοί οι οποίοι εργάζονται στην Κύπρο, περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, όταν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από δύο άγνωστους τους άντρες, οι οποίοι τραυμάτισαν τον ένα στην περιοχή του λαιμού και τον δεύτερο στην πλάτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.
Σε δηλώσεις του ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, ανέφερε ότι οι δύο Βρετανοί «μετά από διαπληκτισμό που είχαν με άγνωστο άτομο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ήταν και το άτομο που είχαν διαπληκτιστεί προηγουμένως, που έφεραν μαχαίρια».

Πρόσθεσε ότι «ο ένας από τους αλλοδαπούς δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη ενώ το θύμα δέχθηκε μία μαχαιριά στο λαιμό, η οποία ήταν μοιραία. Τα δύο άτομα, μεταφέρθηκαν σε πολυκλινική της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός».

Μετά το περιστατικό, συνέχισε, «οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η Αστυνομία προσπαθεί μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα στην περιοχή, να εντοπίσει τους δράστες. Από την πρώτη στιγμή, η Αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες και γίνονται εξετάσεις στην περιοχή προς εντοπισμό μαρτυρίας» που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Οικονόμου είπε πως «τα δύο θύματα είναι ηλικίας 22 ετών, Βρετανοί και εργάζονταν στην Κύπρο. Από μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία τα δύο άτομα που επιτέθηκαν στους Βρετανούς είναι επίσης αλλοδαποί, αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε την εθνικότητα τους».

Εξήγησε ακόμα ότι «σύμφωνα με μαρτυρία που έχουμε εξασφαλίσει, ο ένας από τους δράστες ήταν μελαμψός, κοντός σε ανάστημα, λίγο παχουλός με πολύ κοντά μαύρα μαλλιά».

Σημείωσε επίσης ότι «ως Αστυνομία θεωρούμε το γεγονός ως μεμονωμένο και δεν πιστεύουμε να ήταν ένα περιστατικό που είχε κάποια οργάνωση, αλλά λόγω του διαπληκτισμού που προηγήθηκε ακολούθησε το περιστατικό».

Σε άλλη ερώτηση, απάντησε πως «η Οδός Γρηγόρη Αυξεντίου είναι ένας δρόμος που γειτνιάζει με την κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας και την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό υπήρχε πάρα πολλή κίνηση, δηλαδή πεζοί που κινούνταν στην περιοχή και διασκέδαζαν και γενικά υπήρχε πάρα πολλή κίνηση στο χώρο όπου έγινε το φονικό».

Ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία από τον τραυματία, ο ίδιος δεν γνωρίζει κατά πόσον υπήρχε κάτι μεταξύ του θύματος και του ενός δράστη που να οδήγησε στο μεταξύ τους διαπληκτισμό που έγινε στον δρόμο. Ο διαπληκτισμός δεν ήταν τίποτε παραπάνω από σπρωξίματα, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον το θύμα και ο τραυματίας είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου απάντησε πως «ο τραυματίας δεν μας έχει αναφέρει κάτι τέτοιο, ούτε φαίνεται να ήταν μεθυσμένος. Τα δείγματα που θα ληφθούν από το θύμα κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, θα καταδείξουν κατά πόσον είχε καταναλώσει αλκοόλ».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμα ότι «μετά από προγραμματισμό από το Αρχηγείο Αστυνομίας, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, η αστυνόμευση της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου είναι αυξημένη. Κάθε βράδυ στην περιοχή υπάρχουν περίπολα από το Αρχηγείο Αστυνομίας, του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου και της ΜΜΑΔ τα οποία βοηθούν στην αστυνόμευση της περιοχής».

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης κι έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, οι ύποπτοι είναι νεαρής ηλικίας και ο πρώτος περιγράφεται ως κοντός, παχουλός και ψιλοκουρεμενος και φορούσε τζιν παντελόνι και άσπρο πουκάμισο, ενώ ο δεύτερος ως κοντός, με κοντά μαύρα μαλλιά και ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω.