Τούρκος υπουργός αποκαλεί τον Καμμένο “θρασύ πολιτικό κωμικό”!

Θρασύτατα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας επιτίθεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο: “Η ελληνική κυβέρνηση με τη σιωπή της εγκρίνει αυτόν τον προβοκάτορα που κάνει λόγο για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας απέναντι στην Τουρκία”. Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει την Ελλάδα.

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις πολιτικές αρχές της ΕΕ και υπογράμμισε ότι η στάση συλλογικής δράσης που ονομάζεται «αλληλεγγύη της ΕΕ» πρέπει να βασίζεται σε αρχές και δεν θα πρέπει να είναι μια «αλληλεγγύη της γειτονιάς».

«Η παροχή αμέριστης στήριξης ως ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς ένα οποιοδήποτε κράτος της ΕΕ ακόμα και αν αυτό έχει άδικο μετατρέπει το ζήτημα σε αλληλεγγύη της γειτονιάς. Και αυτό υποβαθμίζει το κύρος της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικό ο Τσελίκ.

Η αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν βασίζεται σε αρχές, υπογραμμίζει ο Τούρκος υπουργός και σημειώνει τα παρακάτω:

«Αυτοί που κάθε λίγο και λιγάκι μας υπενθυμίζουν ότι “δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε με αυτόν τον τρόπο σε ένα κράτος της ΕΕ”, συμπεριφέρονται σαν να μην γνωρίζουν για τις δηλώσεις από την Ελλάδα και την Νότια Κύπρο. Εάν πρόκειται να τηρηθούν αρχές, τότε η ΕΕ θα πρέπει να καταδικάσει αμέσως τα λόγια και τις πράξεις του ατόμου που φέρει τον τίτλο του “υπουργού Άμυνας της Ελλάδας”. Αυτός ο “πολιτικός κωμικός” που φέρει τον τίτλο του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας προβαίνει διαρκώς σε προκλήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση με τη σιωπή της εγκρίνει αυτόν τον προβοκάτορα που κάνει λόγο για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας απέναντι στην Τουρκία».

Ο Τσελίκ υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση που υπενθυμίζει σε όλον τον κόσμο τις πολιτικές αρχές δεν μπορεί να αγνοήσει την συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Άμυνας.

«Το επίπεδο των δηλώσεων του θρασύ πολιτικού κωμικού που φέρει τον τίτλο του Έλληνα υπουργού Άμυνας είναι υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι λόγια που πρέπει να καταδικάσει η ΕΕ», αναφέρει ο Τσελίκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.