Το καθεστώς Ερντογάν απειλεί την ΕΕ γιατί στηρίζει την Ελλάδα!

Η Τουρκική κυβέρνηση επέκρινε το κείμενο που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και υπογραμμίζει την ‘απόλυτη αλληλεγγύη’ του προς την ‘Κύπρο’ και την Ελλάδα».

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώθηκαν τα εξής:

«Επικρίνουμε το κείμενο που υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το οποίο καταδικάζει τις’παράνομες ενέργειες’ της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και εκφράζει την ‘απόλυτη αλληλεγγύη’ της ΕΕ με ‘Κύπρο’ και την Ελλάδα. Το κείμενο αυτό το οποίο βασίζεται στις ελληνικές και ρωμαιοκυπριακές θέσεις και το οποίο δίνει ευκαιρία σε ορισμένες άλλες χώρες οι οποίες επικαλούνται τις συγκεκριμένες θέσεις, δεν δύναται να γίνει αποδεκτό. Το γεγονός ότι η ΕΕ, χωρίς να εξετάσει αν οι απόψεις που στηρίζει είναι δίκαιες και νόμιμες παρέχει άνευ όρων στήριξη σε μια χώρα μόνο και μόνο επειδή είναι μέλος της αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διατηρήσει την αμεροληψία της στο θέμα του Κυπριακού. Όσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη στάση της, η ΕΕ δεν δύναται να γίνει αποδεκτή ούτε καν ως μια οποιαδήποτε τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Θεωρούμε παράξενο το γεγονός ότι ενώ οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ που είναι μέλη της ΕΕ, υιοθετούν μια ρητορική μακριά από αλληλεγγύη προς την Τουρκία η οποία δίνει αγώνα κατά των τρομοκρατικών στοιχείων τα οποία αποτελούν απειλή και για τους ίδιους, κάνοντας διάφορες αυτοθυσίες, στηρίζουν τις ενέργειες της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου οι οποίες δεν συνάδουν με τις διεθνείς νόρμες».

Στην ανακοίνωση τονίστηκε πως ενώ η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μια …θετική ατζέντα στις σχέσεις της με την ΕΕ ,η λήψη των παρόμοιων αποφάσεων υπό την …καταπίεση ορισμένων μελών δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.