Η εισαγγελέας Τσατάνη “φώναζε” στην ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι στόχος των “Πυρήνων”

Εύλογα ερωτηματικά και απορίες προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει την ασφάλεια από την εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη όταν μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας με επιστολή που στέλνει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύει άμεσα να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. Στην επιστολή που φέρει ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2016 ζητά την κατεπείγουσα ανάκληση της απόφασης για απόσυρση των αστυνομικών που τη φρουρούν.

«Επισημαίνω επίσης ότι έχει συμβεί κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δια ύποπτον παρακολούθηση ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και δια αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου» αναφέρει στην ένσταση που κατέθεσε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη ενώ προσθέτει: «Το τελευταίο εξάμηνο έχουν κληθεί οι αστυνομικοί της ασφάλειας μου κατόπιν επείγοντος αιτήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν λάβει οδηγίες από την προϊσταμένη αρχή για την επαύξηση των μέτρων ασφαλείας μου και την εντατικοποίηση της παρακολουθήσεως όλου του προγράμματος των κινήσεων μου δια λόγους που αφορούν εις την προστασίαν της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας όπως και πράττουν ανελλιπώς».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της εισαγγελέως κ. Θεμιστοκλής Σοφός μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει: «Για εμένα είναι δύο τα σημαντικά θέματα. Το πρώτο είναι η αναζήτηση των προσώπων που δια των θετικών ενεργειών ή παραλείψεων προκαλούν την απόφαση στις οργανώσεις, όχι στις εγκληματικές ή τρομοκρατικές, εγώ δεν τις ονομάζω εγκληματικές ή τρομοκρατικές αυτές τις οργανώσεις, αλλά οργανώσεις αστικής ένοπλης βίας να υλοποιούν ενέργειες χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα των πραγματικών δεδομένων την οποία αν είχαν άλλο στόχο θα επέλεγαν. Το δεύτερο θέμα αφορά στην αναζήτηση ευθυνών τόσο σε πολιτικό επίπεδο, προσώπων που με αβάσταχτη ελαφρότητα και για πολιτικές φιλοδοξίες αντιμετωπίζουν επιδερμικά σοβαρές ποινικές, πειθαρχικές ή πολιτικές υποθέσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούν σκοπίμως εσφαλμένη πλην εδραία πεποίθηση στο κοινωνικό σύνολο. Αφετέρου των δημοσίων λειτουργών και αξιωματικών υπευθύνων για την πρόληψη και την καταστολή οι οποίοι δια θετικών ενεργειών ή παραλείψεων προξενούν εν γνώση τους κατάσταση ανασφάλειας σε πρόσωπα χρήζοντα ειδικής φύλαξης και ανοίγουν το δρόμο λύνοντας τα χέρια σε ομάδες που προσχωρούν στην αστική ένοπλη βία».

Ολόκληρη η επιστολή της εισαγγελέως Τσατάνη -την οποία δημοσιεύει το protothema.gr- έχει ως εξής:

selida_1_tsatani

 

selida_2_tsatani

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.