Τηλεοπτικό Παπατζηλήκι

(Παππά)ς-(Παπα)δημούλης-(Παπα)γγελόπουλος και μπαλαντέρ (Παπα)σταύρου είναι τα «δυνατά» χαρτιά που με αυτά παίζουν καθημερινά τον παπά στις οθόνες μας οι γνωστοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Τελευταίο, χαρακτηριστικό δείγμα γραφής μας δίνουν ο ΣΚΑΪ, το MEGA και οι λοιπές τηλεοπτικές δυνάμεις. Έτσι, θεωρούν ότι αν υπουργός της Νέας
Δημοκρατίας, απειλεί δημοσίως, από την τηλεόραση, δικαστές με φυλάκιση, το κάνει ως απλός πολίτης και όχι ως υπουργός και κατά συνέπεια δεν υφίσταται πολιτικό θέμα. Αν όμως υπουργός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρεται σε δικαστές, σε κατ΄ιδίαν συζήτηση η οποία μάλιστα έχει μαγνητοφωνηθεί εν αγνοία του και μεταδίδεται παρανόμως από τα Μ.Μ.Ε. τότε υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα.

Είναι πάρα πολλά τα σχετικά παραδείγματα που μπορούν να παρατεθούν και οι Έλληνες πολίτες, οι νοήμονες τηλεθεατές, τα γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται την προπαγάνδα του τηλεοπτικού παρακράτους. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει όλα τα στοιχεία του κλασσικού κόλπου των ταχυδακτυλουργών στις παραστάσεις τους όταν αποσπούν την προσοχή, το ενδιαφέρον των θεατών στο ένα χέρι τους και με το άλλο, στο οποίο το κοινό δεν έχει στραμμένη την προσοχή του, εμφανίζουν ή εξαφανίζουν κουνέλια, πουλιά, νομίσματα και ό,τι άλλο θέλει η ευρηματική φαντασία τους.
Κάπως έτσι η καθημερινή τηλεοπτική «ενημέρωση» στρέφει την προσοχή αλλά και τρέφει το ενδιαφέρον των πολιτών σε «παπα-σκάνδαλα», σε μεγάλους περιπάτους, σε μεγάλες επενδύσεις που έρχονται, σε ψευτογιατρούς, σε βιτριολίστριες, σε ανασχηματισμούς ή διορθωτικές κινήσεις όπως τις λένε τώρα, σε ατέρμονες και αντιφατικές φιλολογικές συζητήσεις για τον κορωνοϊό, τα φάρμακα και τα εμβόλια που ετοιμάζονται, στην επαπειλούμενη από τον Σεπτέμβριο «επιστροφή» της πανδημίας. Όμως, το τι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία και τα εθνικά θέματα είναι στο άλλο χέρι, έξω από τις μικρές οθόνες και εκεί ακριβώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, όταν ξαφνικά θα μας εμφανίσουν ως δια μαγείας και σαν καλοί ταχυδακτυλουργοί τα μνημόνια ή όπως αλλιώς θα τα ονομάσουν και την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου, των δικών μας κοιτασμάτων.
Όσο για εμάς, ακόμη και τότε θα προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον αλλά και τους εαυτούς μας για να παρηγορηθούμε ότι υπάρχουν και χειρότερα…
Δημήτρης Μακρής

Πηγή: filotimia.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.