Τηλεοπτικό αφιέρωμα στο έργο του συλλόγου “Δώσε Ζωή” [Βίντεο]

Εκτενές αφιέρωμα στο έργο και τις δράσεις του συλλόγου “Δώσε Ζωή” παρουσίασε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 η τηλεοπτική εκπομπή «Komissa by Night» με παρουσιάστρια την Κόμισσα Κοντογιάννη.

Στο στούντιο φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της Εταιρείας Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία, Παναγιώτα Καμπά, και ανέλυσε τη φιλοσοφία του συλλόγου και τις ποικίλες φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

Σύντομο ιστορικό του συλλόγου “Δώσε Ζωή”

Ο σκοπός του “Δώσε Ζωή” είναι η πολυεπίπεδη υποστήριξη παιδιών με αναπηρία και του οικείου περιβάλλοντος τους . Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι η στήριξη των παιδιών βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης τους καθώς και η απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων που σκοπό έχουν την κοινωνικοποίηση τους. Στηρίζει με ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες τις οικογένειες των παιδιών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους όπως διαχείριση του στίγματος και της διαφορετικότητας. Υποστηρίζει ειδικά νηπιαγωγεία και σχολεία καλύπτοντας βασικές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία τους και οργανώνει εκδηλώσεις ψυχαγωγίας εντός των σχολείων. Οργανώνει ομιλίες, σεμινάρια ενημέρωσης του κοινού με σκοπό να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του σε θέματα που αφορούν την αναπηρία. Επίσης έχουν σχεδιαστεί ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό έχουν την στήριξη της οικογένειας. Οι δράσεις γίνονται πανελλαδικά. Η ομάδα στόχου είναι τα παιδιά με αναπηρία και το οικείο περιβάλλον αλλά και το ευρύτερο κοινό με σκοπό τη συμμετοχή του και την ενεργή του δράση στη στήριξη των παιδιών με αναπηρία. Τα παιδιά με αναπηρία έρχονται αντιμέτωπα με διάφορες μορφές αποκλεισμού και επηρεάζονται από αυτές σε διάφορα επίπεδα, βάσει του είδους της αναπηρίας που έχουν, του τόπου διαμονής τους, του πολιτισμού και της κοινωνικής τάξης που ανήκουν. Με τα προγράμματα και τις δράσεις του ο σύλλογος “Δώσε Ζωή” ευελπιστεί να συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση τους και να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Δείτε το απόσπασμα του τηλεοπτικού αφιερώματος στο σύλλογο “Δώσε Ζωή”:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.