Θρίλερ στην Πάρνηθα με την εξαφάνιση 48χρονου ορειβάτη [φωτο]

Μυστήριο καλύπτει την περίεργη εξαφάνιση ενός 48χρονου Πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου του 2016 στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας. Ο Ευάγγελος Τζενεράλης, πατέρας δύο παιδιών, χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την οικογένειά του ξεκίνησε για μια πεζοπορία αφήνοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα προσωπικά του αντικείμενα και το αυτοκίνητό του στο ορεινό κατάλυμα όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Freddo» και στον δημοσιογράφο Αλέξη Τερζή ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του…
Σε ταινία αστυνομικού θρίλερ παραπέμπει η ιστορία εξαφάνισης του Ευάγγελου Τζενεράλη του Φιλίππου που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποπειράθηκε να κάνει μια ορεινή πεζοπορία στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη στα μονοπάτια της Πάρνηθας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει «φως» από την έρευνα της Αστυνομίας και η υπόθεση φαντάζει «χαμένη» ανάμεσα στις απόκρημνες πλαγιές και τα μονοπάτια του πανέμορφου ελατόδασους.

Σύζυγος αγνοούμενου: «Ο Βαγγέλης πιστεύω ότι ζει»

Ο Ευάγγελος Τζενεράλης αγνοείται από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου του 2016

Η «Freddo» επικοινώνησε με τη σύζυγο του Ευάγγελου Τζενεράλη, την κυρία Ζωή Λαμπαδοχυτού η οποία δήλωσε απογοητευμένη από την εξέλιξη των ερευνών και την ελλιπή ενημέρωση από τις αρχές:

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την Αστυνομία, απελπίστηκα και έχω αναθέσει την έρευνα στον ιδιωτικό ερευνητή, Σωκράτη Στρατή. Η Αστυνομία με πληροφόρησε ότι έψαξαν τα πάντα και έκαναν όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Ανεβήκαμε στο καταφύγιο από τις πρώτες ώρες αλλά δεν βγήκε τίποτα. Ο Βαγγέλης πιστεύω ότι ζει και αποφάσισε να μείνει για κάποιο καιρό μόνος του…»

-Γνωρίζετε τι συνέβη με το σύζυγό σας το μοιραίο απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου;

«Τις συνθήκες της εξαφάνισης δεν τις γνωρίζω για να σας πω τι ακριβώς συνέβη… Έφυγε ο σύζυγός μου για ένα περίπατο και από τότε αγνοείται. Τα παιδιά στο ορεινό καταφύγιο Μπάφι τον είδαν για τελευταία φορά στις 19 Οκτωβρίου 2016 και δήλωσαν στις Αρχές την εξαφάνισή του. Ασχολούταν ερασιτεχνικά τον τελευταίο καιρό με την ορειβασία. Μάλιστα ήταν μέλος του Ορειβατικού συλλόγου Ρεθύμνου.

-Δεν σας ενημέρωσε για τον προορισμό του ο σύζυγός σας;

«Δεν μας είπε τίποτα ο Βαγγέλης, δεν μας ανέφερε καν που πάει γιατί είμασταν σε διάσταση και είχαμε μια αντιπαράθεση. Γενικά δεν μου έδινε αναφορές τι κάνει.. Και τη συγκεκριμένη μέρα δεν ενημέρωσε κανέναν για το που πάει. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα… Μου προκαλεί περιέργεια το γεγονός ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τα παιδιά μας και τη μητέρα του».

Τι λέει στη «Freddo» ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά

Ο Γιάννης Χέλης, υπεύθυνος του Ορειβατικού Καταφυγίου Μπάφι

Ο Γιάννης Χέλης, υπεύθυνος του Ορειβατικού Καταφυγίου Μπάφι, το τελευταίο πρόσωπο που είχε συνομιλήσει με τον αγνοούμενο Πλοίαρχο το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2016 μίλησε στη «Freddo» για την περίεργη εξαφάνιση:
«Ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Ευάγγελο Τζενεράλη πριν την εξαφάνισή του. Δεν τον γνώριζα τον άνθρωπο και τον συνάντησα στο καταφύγιο Μπάφι όπου εργάζομαι όταν διανυκτέρευσε για μια νύχτα. Ήρθε το απόγευμα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου του 2016 και μίλησα μαζί του για τελευταία φορά το απόγευμα της επόμενης μέρας. Ο Βαγγέλης μάλιστα το απόγευμα της εξαφάνισής του με ρώτησε πως μπορεί να φτάσει με τα πόδια στο καταφύγιο Φλαμπούρι. Πάντως μετά τη συζήτησή μας παρήγγειλε ένα γλυκό και βγήκε έξω. Μου φαίνεται αδύνατον με αυτή την ενδυμασία χωρίς το μπουφάν του να ξεκίνησε πεζοπορία… Συγκεκριμένα φορούσε ένα γκρι φλις, μαύρο παντελόνι και μαύρα ορειβατικά παπούτσια. Δεν φαινόταν για έμπειρος ορειβάτης με γνώσεις και υποθέτω πως ήταν ένας επισκέπτης που ήρθε όχι για πεζοπορία αλλά για να ξεχάσει…»

-Πότε αντιληφθήκατε την απουσία του;

«Δήλωσα την εξαφάνισή του στην Αστυνομία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου όταν διαπιστώσαμε ότι απουσίαζε πάνω από 24ωρο αφήνοντας μάλσιτα το αυτοκίνητο του στο χώρο στάθμευσης. Στη συνέχεια ανοίξαμε το δωμάτιο του όπου είχε αφήσει ένα σακίδιο, ένα τάμπλετ και κάποιο έγγραφο ανάληψης χρημάτων από τράπεζα».

-Παρατηρήσατε κάτι στη συμπεριφορά του κατά τη διαμονή του στο καταφύγιο;

«Τον είδα σίγουρα προβληματισμένο αλλά δεν μου κίνησε την περιέργεια γιατί πολλοί μοναχικοί άνθρωποι περνάνε από το καταφύγιο για πεζοπορία. Περνάνε από το μυαλό μου τα πάντα…Την επόμενη μέρα μου πήραν κατάθεση, δυστυχώς είχε άσχημο καιρό, ομίχλη και βροχή και η έρευνα της Αστυνομίας με τα εκπαιδευμένα σκυλιά έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είναι πλέον πολύ αργά αν είναι ο άνθρωπος στο βουνό… Τώρα έχουμε σημεία με χιόνι πάνω από 2,5 μέτρα. Έχουν σβήσει σήμερα τα ίχνη του. Έπρεπε να κοινοποιηθεί η εικόνα του από την επόμενη κιόλας μέρα της εξαφάνισής του για να συνδράμουν όλοι όσοι ανεβαίνουν στην Πάρνηθα».

Τρία τα επικρατέστερα σενάρια της εξαφάνισης κατά τον ιδιωτικό ερευνητή

Την έρευνα για τον εντοπισμό του 48χρονου Πλοιάρχου έχει αναλάβει ο ντετέκτιβ Σωκράτης Στρατής

Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά από ανάθεση της οικογένειας του αγνοούμενου Πλοιάρχου έκανε λόγο στη «Freddo» για τρία σενάρια που απορρέουν από την μυστηριώδη πλοκή της εξαφάνισης:
«Για μένα η εξαφάνιση του Βαγγέλη Τζενεράλη είναι όντως μυστήριο και τρία σενάρια είναι τα επικρατέστερα:
Πρώτο, να συνέβη κάτι κατά τη διαδρομή της πεζοπορίας πράγμα για το οποίο πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των ειδικευμένων δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. σε ακτίνα τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων.
Δεύτερο η απαγωγή και η εγκληματική ενέργεια. Αν αποκλειστεί η εκδοχή του ατυχήματος τότε πρέπει να προσανατολιστούν οι έρευνες για το ποιοι είχαν κίνητρο να συμβεί κάτι κακό στον 48χρονο Πλοίαρχο.
Τρίτο και πιο απίθανο η οικειοθελής εξαφάνιση. Δεν συνηγορούν όμως τα ευρήματα αφού έφυγε αφήνοντας πίσω το μπουφάν, τα προσωπικά του αντικείμενα και το αυτοκίνητό του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.