Η Θεανώ Φωτίου θα επανεξετάσει τις μειώσεις σε επιδόματα τριτέκνων

Παράθυρο για επανεξέταση και αποκατάσταση των αδικιών απέναντι στους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων άφησε από το βήμα της Ολομέλειας η Θεανώ Φωτίου.
Η κ. Φωτίου παραδέχτηκε στην ομιλία της στη Βουλή ότι οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες των τριτέκνων και των πολυτέκνων θα δουν μειώσεις στα επιδόματά που λαμβάνουν. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν οι αλλαγές θα γίνουν πριν ή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Είμαστε εδώ ώστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και αυτές τις μειώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε, επίσης, ότι εντός του 2018 θα εφαρμοστούν «μεγάλες πολιτικές για το παιδί. «Θα το δείτε αυτό και πολύ σύντομα» ξεκαθάρισε.
Υπενθύμισε, πάντως, ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αυξάνεται σημαντικά το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα. Τόνισε, δηλαδή, ότι θα λάβουν επίδομα 800.000 οικογένειες και από αυτές οι 738.000 «θα δουν μεγάλες αυξήσεις». «Πολύ μεγάλες αυξήσεις θα δουν αυτοί που έχουν το ένα και τα δύο παιδιά, αφού από 40 ευρώ που έπαιρνε το παιδί, θα πάρει τώρα 70 ευρώ τον μήνα και από 80 ευρώ που έπαιρναν τα δύο παιδιά στη δίτεκνη οικογένεια, θα πάρει τώρα 140 ευρώ τον μήνα» ανέφερε η κυρία Φωτίου.
Για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες η κα Φωτίου ανέφερε ότι είναι περίπου 100.000. Εξ’ αυτών οι 50.000 θα λάβουν αυξήσεις ενώ οι υπόλοιπες που έχουν υψηλότερο εισόδημα θα υποστούν μειώσεις. Συνολικά, πάντως, όπως ανέφερε οι τρίτεκνοι θα λάβουν 420 ευρώ επιπλέον (από 2.940 ευρώ θα ανέβουν στα 3.300 ευρώ). Οι τετράτεκνοι θα πάρουν επιπλέον 1.120 ευρώ, (από 3.920 ευρώ θα πάνε στα 5.040 ευρώ). Οι πεντάτεκνοι θα πάρουν 1.820 ευρώ επιπλέον (από 4.900 ευρώ σε 6.720 ευρώ) και Οι εξάτεκνοι θα λάβουν επιπλέον 2.520 ευρώ (από 5.880 ευρώ σε 8.400 ευρώ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.