Τελετή ορκωμοσίας 487 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων [φωτο]

Σε ειδική τελετή έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, τετρακόσιοι ογδόντα επτά (487) Δόκιμοι Αστυφύλακες 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.)  Διδυμοτείχου και Κομοτηνής.

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων), κατά την οποία ορκίστηκαν 296 Δόκιμοι Αστυφύλακες, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνοδευόμενος από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή Παύλο Δασκαλάκη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Παρέστησαν οι βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Μεμέτ Καρά Γιουσούφ, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Ζωή Κοσμίδου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γεώργιος Πετρίδης, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο, ο Αρχιμανδρίτης των Αρμενίων Μπαρέτ Χατσεριάν, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 21ης ΤΘΤ Συνταγματάρχης Βασίλειος Σύρπας και ο Διοικητής της 2ης Μ.Σ.Ε.Π. Επισμηναγός Φώτιος Καράμπελας.

Παρέστησαν, επίσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Πύραρχος Αντώνιος Αντωνίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, άλλοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ορκίστηκαν 191 Δόκιμοι Αστυφύλακες και χοροστάτησαν ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος και ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος, ως εκπρόσωποι της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Στην τελετή παρέστη ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη.

Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ν. Έβρου Γεώργιος Καΐσας και Δημήτριος Ρίζος, o κ. Μαργαρίτης Αστεριάδης ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Έβρου Δημοσχάκη Αναστάσιου, ο Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Ιωάννης Τοπαλούδης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού Έβρου, δημοτικοί σύμβουλοι των Δημοτικών Συμβουλίων Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, ο Υποδιοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Σταύρος Σταυρόπουλος, ο Διοικητής του 296 ΚΙΧΝΕ, Αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Μουταφτσής, ο Διοικητής της Διοίκησης Εθνοφυλακής, Συνταγματάρχης Ευάγγελος Δρίτσας, εκπρόσωποι δικαστικών αρχών και συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους ορκισθέντες πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες, τους οποίους συνεχάρη για την επιτυχία τους.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές , με τις οποίες μεταξύ άλλων συνεχάρησαν τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία και την επιλογή τους .

Στις τελετές παρέστησαν επίσης το διδακτικό προσωπικό των Τμημάτων, γονείς, συγγενείς και φίλοι των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν από τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ η ατμόσφαιρα που επικράτησε ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Μετά το πέρας των τελετών ακολούθησαν μικρές δεξιώσεις προς τιμήν των επισήμων και λοιπών προσκεκλημένων.

Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.