Τα ύπουλα σχέδια κατά της Ελλάδας από το Άρθρο 49 των Σκοπιανών

Θα σας αναλύσουμε διεξοδικά γιατί ο πρωθυπουργός του κρατιδίου των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ δεν προτίθεται να αλλάξει το Σύνταγμα και το άρθρο 49 της γειτονικής χώρας.Να τονίσουμε ότι το άρθρο 49 του συντάγματος των Σκοπίων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
«η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον ¨Μακεδονικό¨Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους ¨Μακεδόνες¨, βοηθά την πολιτισμική ανάπτυξη και προωθεί τους δεσμούς μεταξύ τους».
Στην αναθεώρηση του 1993 έγινε μια προσθήκη (Addendum) όπου αναφέρεται ότι :
«στην άσκηση αυτής της μέριμνας η Δημοκρατία δεν θα παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών ή στις εσωτερικές υποθέσεις τους».

Σχόλιο Adiakritos.gr:
Οι Σκοπιανοί προετοιμάζονται για τη νομική διεκδίκηση περιουσιών:
Α) Αυτών που βρίσκονται στην Μακεδονία και ανήκαν σε αυτούς που κατέφυγαν στα Σκόπια κατά και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο .
Το αίτημα διεκδίκησης είχε υποβληθεί το 1990 στον τότε Έλληνα Πρέσβυ στην Γιουγκοσλαβία από τον τότε Ομοσπονδιακό Υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας και είχε απορριφθεί.
Β ) Επί πλέον, σήμερα, συμπληρώνεται το αίτημα με αναζήτηση τίτλων ιδιοκτησίας επί Οθωμανικής περιόδου μέχρι το 1912.
Στην προσπάθεια αυτή έχει υπογραφεί συμφωνία με την Τουρκία η οποία θα εντοπίσει τα στοιχεία και θα τα μεταφράσει στα Σκοπιανά, ώστε να «συμπληρώσουν» το θέμα που θα εγείρει ο κ. Ζάεφ στην Ελληνική πλευρά στηριζόμενος σε Συνταγματική του επιταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.