Τα σκυλιά καλοδεχούμενα, οι τραπεζίτες απαγορεύονται!

Ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Παρίσι απαγορεύει την είσοδο σε τραπεζικούς υπαλλήλους. Η χαρακτηριστική πινακίδα έξω από το εστιατόριο αναγράφει «Τα σκυλιά είναι καλοδεχούμενα, οι τραπεζίτες απαγορεύονται (εκτός κι αν πληρώσουν είσοδο 70,000 ευρώ)».

Ο Alexandre Callet είναι προφανώς δυσαρεστημένος με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, καθώς πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν να του παραχωρήσουν δάνειο 70.000 ευρώ για να ανοίξει δεύτερο εστιατόριο. Ένιωσε ταπεινωμένος, όπως είπε, γιατί το ποσό που ζήτησε δεν είναι «τίποτα» σε σύγκριση με τα έσοδα του εστιατορίου του Les Ecuries de Richelieu που αγγίζουν τα 300.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τραπεζίτες που απέρριψαν την αίτηση του Callet τον γνώριζαν προσωπικά και είχαν δειπνήσει στο εστιατόριό του, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Michelin!

«Πιστεύω στην αμοιβαιότητα» δήλωσε ο 30χρονος ιδιοκτήτης. «Μου συμπεριφέρθηκαν σαν σκυλί, οπότε τους απαγόρευσα την είσοδο. Αν αναγνωρίσω κάποιον τραπεζικό υπάλληλο του απαγορεύω την είσοδο».

estiatorio_parisi_trapezites_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό, δεν ήταν το πρώτο αίτημα του Callet που απορρίφθηκε. Την αίτησή του να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα, όταν ήταν 23 χρονών, είχαν απορρίψει και τότε 20 τραπεζίτες. Ο ίδιος θεωρεί ότι η κατάστασή του αντικατοπτρίζει τον άσχημο τρόπο με τον οποίο οι τραπεζικοί υπάλληλοι, αλλά και το γενικότερο σύστημα της Γαλλίας, αντιμετωπίζουν τους νέους επιχειρηματίες.

«Όλοι οι ιδιοκτήτες και οι επιχειρηματίες βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε μία επιχείρηση. Δεν είχα ποτέ οικονομικά προβλήματα, όμως το τραπεζικό σύστημα της Γαλλίας μας ωθεί συχνά στο να καταφύγουμε στο crowdfunding. Η Γαλλία δυσκολεύεται να το κατανοήσει αυτό», είπε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.