Τα πάνω, κάτω σε μισθούς και αφορολόγητο

Το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα φέρνει τα πάνω κάτω σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και επηρεάζει άμεσα και την τσέπη μας αφού σχετίζεται άμεσα με τη φορολόγηση.

Έτσι με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται επιπλέον αφορολόγητο για όσους κινούνται σχεδόν αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα, δαπανούν δηλαδή ποσά άνω του 80% των εξόδων τους με πλαστικό χρήμα, ενώ φέρνει αλλαγές και στη μισθοδοσία του ιδιωτικού τομέα κάνοντας υποχρεωτική την πληρωμή ποσών άνω των 500 ευρώ μέσω τράπεζας.

Με το νέο σχέδιο προβλέπεται ότι εκτός από την έκπτωση φόρου από 1.900 ως 2.100 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους ή χρήση πλαστικού χρήματος σε ποσοστό άνω του 80% των εξόδων φέρνει επιπλέον αφορολόγητο, ενώ οι επιπλέον εκπτώσεις φόρου, όπως οι ιατρικές δαπάνες θα υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για πληρωμές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Όσοι ξεπερνούν το υποχρεωτικό όριο που προβλέπει ο νόμος για την εξασφάλιση του αφορολόγητου ορίου θα παίρνουν επιπλέον λαχνούς για κληρώσεις σε δώρα.
Οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών που είχαν έως τώρα μειωμένο ΦΠΑ θα έχουν επιπλέον εκπτώσεις.

Όλα όσα αφορούν στις συναλλαγές των επιχειρήσεων εξαρτώνται από τον ακατάσχετο λογαριασμό για τον οποίον δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ στην… κληρονομιά του ο Τ. Αλεξιάδης δεν κάνει καμία αναφορά.

Σταδιακά μάλιστα θα υπάρξει και νέα μείωση των ποσών στις συναλλαγές όπου επιτρέπεται η χρήση μετρητών έτσι ώστε επί της ουσίας όλες οι μεγάλες συναλλαγές να γίνονται υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.