Τα ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ του ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ υπέγραψαν ΣΥΜΦΩΝΙΑ για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!

Μπορεί το σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας και ο ηγέτης του, Έντι Ράμα -που κυβερνά με τους τσάμηδες- να ρίχνουν εθνικιστικές κορώνες κατά της Ελλάδας, προκειμένου να αποσπάσουν καμιά ψήφο από την ακροδεξιά, αφού οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν στον …πάτο, από την άλλη, προσπαθεί να ισχυροποιήσει τη θέση της Αλβανίας με συνεργασίες που δείχνουν το “καλό” της πρόσωπο σε μια σκοτεινή περίοδο του αλβανικού κράτους κατά την οποία είχε ταυτισθεί με τς ορδές του Μουσουλίνι.

Έτσι, αλβανική υπηρεσία, η Γενική Διεύθυνση Αρχείων υπέγραψε συνεργασία με την «Αρχή Μνήμης των Μαρτύρων Ηρώων του Ολοκαυτώματος» Γιαντ Βασέμ στο Ισραήλ.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η ανάδειξη του αλβανικού έθνους, ως του “μόνου έθνους” που έσωσε τους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το παγκόσμιο Ισραηλινό Κέντρο, γράφει εμφαντικά το κείμενο.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο “Yad Vashem” στο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής παρέστη ομάδα καθηγητών από την Αλβανία, οι οποίοι εκπαιδεύονται από το κέντρο “Γιαντ Βασέμ”.

Ο επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου του Γιαν Βασέμ, καθηγητής δρ Αβνέρ Σαλέφ, δήλωσε ότι η Αλβανία ήταν η μόνη χώρα που έσωσε όλους τους Εβραίους της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Η Αλβανία είχε μια εβραϊκή κοινότητα μόνο 200 Εβραίων στην αρχή του πολέμου, αλλά στο τέλος ήταν πάνω από 2.000 Εβραίοι. Η αύξηση αυτή δείχνει την ιστορία ενός συγκεκριμένου λαού που συνέβαλε στη σωτηρία των Εβραίων», είπε ο Σαλέφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα που μεταφράζει το echedoros-a.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.