Συνάντηση του ΓΓ Δημόσιας Τάξης με τον ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2016, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σάρλη, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης του Αρχηγείου, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος.

Κατά τη συνάντηση διατυπώθηκε η κοινή βούληση να ολοκληρωθεί μια σειρά δράσεων, που αφορούν στον χώρο της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας και να ρυθμιστούν ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα, που είτε έχουν δρομολογηθεί μέσω των αρμοδίων Επιτροπών Εργασίας, είτε εξετάζονται στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της προστασίας μαρτύρων, της αποδέσμευσης των αστυνομικών από επιμέρους έργα που δεν προσιδιάζουν στην αποστολή τους, όπως οι επιδόσεις δικογράφων και η δυνατότητα μη κλήτευσης τους στα δικαστήρια σε υποθέσεις ήσσονος σημασίας καθώς και άλλα συναφή θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.