Συναγερμός στην Κρήτη για κρούσματα μηνιγγίτιδας σε νήπια!

Έντονη ανησυχία σε γονείς και νηπιαγωγούς έχει προκαλέσει κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Ρέθυμνο. Το παιδί ηλικίας τριάμισι ετών που φοιτά στο δημοτικό παιδικό σταθμό Ατσιποπούλου εκδήλωσε τα ύποπτα συμπτώματα, σύμφωνα με πληροφορίες προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό. Άλλα δύο είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων ηλικίας 5 – 6 ετών.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου, Γρηγόρη Τσιομπίκα, το παιδί την Τετάρτη είχε μεταβεί στον παιδικό σταθμό, ενώ την Πέμπτη όχι. Σήμερα οι γονείς ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα και η δομή λειτούργησε με τα μισά περίπου παιδιά, αφού όποιος γονιός το επιθυμούσε δεν άφηνε το παιδί του στον παιδικό σταθμό.

Προληπτική θεραπεία και απολύμανση
Στο προσωπικό χορηγήθηκε εφάπαξ αντιβίωση προληπτικά και στα παιδιά αντιβίωση σιρόπι δύο ημερών με κινητοποίηση του δήμου Ρεθύμνου για την εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσοτήτων από τα φαρμακεία.

Ο δημοτικός παιδικός υπεβλήθη και σε απολύμανση, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως ανησυχία για το θέμα, μην τυχόν και είναι μη ανιχνεύσιμος φορέας και κάποιο άλλο από τα παιδιά ή το προσωπικό. Πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς το περιστατικό δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία αφού είναι ήπιας μορφής.

Ερωτηματικά για την αδειοδότηση
Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο δημοτικός σταθμός Ατσιποπούλου λειτουργεί σε χώρο που δεν πληρεί τις προδιαγραφές του νόμου και έγινε μέσω μεταφοράς δημοτικού σταθμού της πόλης του Ρεθύμνου, χωρίς πραγματογνωμοσύνη και δημοσίευση σε ΦΕΚ, η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί και έχει αρχειοθετηθεί, από πλευράς δήμου, αναφέρθηκε επί τούτου ότι το δεύτερο τμήμα του δημοτικού παιδικού σταθμού στην οδό Καντανολέοντως στην Καλλιθέα, μεταφέρθηκε και λειτούργησε ως δημοτικός παιδικός σταθμός Ατσιποπούλου, νόμιμα.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα και υπάρχουν πληροφορίες ότι η δομή παρέμεινε σήμερα κλειστή.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων Νίκη Μπαρδάτσου που μίλησε στο neakriti.gr « το ένα περιστατικό μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης και τα άλλα δύο πριν από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο μας. Τα παιδιά προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Κρήτης : Ρέθυμνο, Αποκόρωνα και Δαράτσο. Πρόκειται για ήπιας μορφής κρούσματα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ήδη έχει σταλεί υλικό για εξετάσεις για να καθοριστεί ο ιός και το μικρόβιο».

Ήδη όμως τα παιδιά είναι καλυμμένα για οποιοδήποτε μικρόβιο προκύψει ως υπαίτιο από τα αποτελέσματα. Έαν κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς χορηγείται αγωγή και στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.