Στο Εδώλιο ο Μαρινάκης για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρίσκεται ανάμεσα στους 28 κατηγορούμενους που παραπέμπονται στο εδώλιο με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Από τους 35 συνολικά κατηγορουμένους, απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες έξι κατηγορούμενοι ενώ έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος ενός λόγω θανάτου.
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη.

Επίσης, το δικαστικό συμβούλιο μετέτρεψε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στο πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό τον επηρεασμό της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατά περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοίχηματικες διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’εξακολούθηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμπονται για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα) εκτός του Β. Μαρινάκη, οι Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος.

Για το αδίκημα της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατα περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατα συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ´εξακολούθηση παραπέμπονται οι: Ευάγγελος Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος, Αθανάσιος Μπριάκος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Αθανάσιος Γιάχος, Ηλίας Σπάθας, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεώργιος Λαναρής, Ricardo Manuel Da Silva Sa Pinto, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Δημήτριος Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης ,Δημήτριος Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γεώργιος Σκαθαρούδης, Guilermo Perez Moreno, Γεώργιος Σπανός, Ιωάννης Αγγελόπουλος και Ιωάννης Κομπότης.

Στην απόφαση της παραπομπής, μειοψήφισε ο πρόεδρος του συμβουλίου Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος. Το δικαστικό συμβούλιο παύει οριστικά την ποινική δίωξη για το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος κατα του Ελευθέριου Ζάμπρα λόγω θανάτου.

Με το ίδιο βούλευμα διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ, και της απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, απορρίπτοντας την αίτηση του για την άρση του πρώτου και τρίτου όρου του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.