Στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων Αττικής [Σεπτέμβριος 2016]

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016 στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 455 τροχαία ατυχήματα με 553 παθόντες και ειδικότερα:
 17 θανατηφόρα με 19 νεκρούς
 11 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες
 427 ελαφρά με 523 ελαφρά τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση σηματοδοτών, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 31.711 παραβάσεις από τις οποίες 1.082 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
 990 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 138 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
 1.828 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
 863 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 1.634 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 777 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
 2.778 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.