Στα …όπλα Πρυτάνεις & υπουργείο Παιδείας για τα μεταπτυχιακά

Προβληματισμός συνεχίζει να επικρατεί στους κόλπους των πρυτάνεων, σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου, στο ψήφισμα της οποίας περιγράφεται η απογοήτευση των πρυτάνεων για τη διακοπή του διαλόγου, μετά την κατάθεση των θέσεών τους. «Η Σύνοδος διαπίστωσε με απογοήτευση, ότι μετά την κατάθεση των θέσεών της για τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά προγράμματα σπουδών, διεκόπη ο διάλογος. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προχώρησε στην κατάθεση του σχεδίου νόμου στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή», αναφέρεται στο ψήφισμα. Οι πρυτάνεις, ωστόσο, ζητούν τη συνέχιση του διαλόγου, ώστε «να προκύψει ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει την αποτελεσματική λειτουργία των μεταπτυχιακών σπουδών».

Επίσης, σύμφωνα με τους πρυτάνεις, το νομοσχέδιο έχει την κατεύθυνση της «υπερ-ρύθμισης» και δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και την ποιότητα των διδακτορικών διατριβών στα πανεπιστήμια.

Στο ψήφισμα της Συνόδου, ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας απάντησε σήμερα με έντονο ύφος, αμφισβητώντας μάλιστα το «ομόφωνο» του ψηφίσματος. «Εμφανίζεται η σύνοδος να εκφράζει τη δυσφορία της για τη δήθεν διακοπή του διαλόγου με το ΥΠΠΕΘ», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. «Δεν λαμβάνει υπόψη ότι ο διάλογος ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο σε έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων που προκάλεσε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός. Η σύνοδος των πρυτάνεων αποσιωπά το ότι η δημόσια διαβούλευση παρατάθηκε, ακριβώς, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω χρόνος στους πρυτάνεις για να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.