ΣΟΚ για τους συνταξιούχους! Έρχεται νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις – Δείτε ποια θα είναι τα ποσά…

Έρχεται “ψαλίδι” σε περίπου περίπου 250.000 επικουρικές συντάξεις, Οι περικοπές θα φτάσουν…

τα 50 ευρώ και θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο από το Νοέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι οι συνταξιούχοι να «εξοφλήσουν» τις αναδρομικές μειώσεις που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Με στόχο να μείνουν στα κρατικά ταμεία περί τα 170 εκατομμύρια ξεκινάνε από τον Νοέμβριο οι περικοπές στις

επικουρικές καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν και οι αναδρομικές κρατήσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα “περάσει” στη Βουλή η διάταξη που λέει ότι η παρακράτηση θα είναι 50 ευρώ (και όχι 10% όπως έλεγε αρχικά ο Γ. Κατρούγκαλος).
Έτσι με αρχή τον Νοέμβριο και για 3 ως και 8 μήνες, ανάλογα με τη σύνταξη που παίρνει ο καθένας περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται κατά 50 ευρώ το μήνα.
Αναλυτικά τα ποσά και η μείωση:

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος 4387 προβλέπει ότι οι αναδρομικές μειώσεις θα κρατούνταν από τρία μηνιάτικα, του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση οι επικουρικές που ήταν 250 ευρώ και μειώθηκαν στα 120 ευρώ (περικοπή της τάξης των 130 ευρώ) θα έφταναν να μηδενιστούν καθώς το ύψος των αναδρομικών περικοπών θα ξεπερνούσε το ποσό της επικουρικής. Για παράδειγμα, συνταξιούχος θα είχε για τους μήνες Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο αναδρομική μείωση 390 ευρώ που θα έπρεπε να παρακρατηθούν ισόποσα από τις επικουρικές Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Δηλαδή θα έπρεπε να γίνει αναδρομική μείωση 130 ευρώ σε μηνιαία επικουρική σύνταξη των 120 ευρώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.