“Σίγησε” η φωνή της εκπομπής στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ “Μικρόφωνο στα γήπεδα”

Σε ηλικία 67 ετών “έφυγε” η ιστορική φωνή της εκπομπής «Μικρόφωνο στα γήπεδα» της ΕΡΑ Σπορ. Ο παλαίμαχος αθλητικογράφος Κώστας Μότσης, πρώην διευθυντής της ΕΡΑ δεν είναι πια ανάμεσα μας… Ο Κώστας Μότσης, ήταν από τους ιδρυτές της ΕΡΑ Σπορ της οποίας υπήρξε και διευθυντής, ενώ ήταν ενεργός στο αθλητικό ρεπορτάζ για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η φωνή του ήταν από τις χαρακτηριστικότερες του αθλητικού ραδιοφώνου, αφού για πολλά χρόνια ήταν πίσω από το μικρόφωνο της ιστορικής εκπομπής «Μικρόφωνο στα γήπεδα».

Μια ολόκληρη ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της χώρας

Ακολουθεί απόσπασμα μιας παλαιότερης συνέντευξης του δημοσιογράφου και αλησμόνητου Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Beach Soccer (Μπιτς σόκερ) Κώστα Μότση στο blog της Ερμιονίδας stamdamd.blogspot.gr.

-Κύριε Μότση γνωρίζουμε πώς έχετε γράψει μια ολόκληρη ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της χώρας. Mπορείτε να μας πείτε κάτι από αυτή την ιστορική διαδρομή σας;

“Έχω πολλά χρόνια, μια εικοσιοκταετία θα έλεγα δημοσιογράφος στην κρατική ραδιοφωνία στην ΥΕΝΕΔ πρώτα και στη συνέχεια στην ΕΡΑ, ΕΡΤ2 και ΕΡΑ4 και το 1993 ιδρύσαμε την ΕΡΑ-ΣΠΟΡ, η οποία ιδρύθηκε με δική μου πρωτοβουλία και δική μου πρόταση στον τότε Υπουργό Τύπου Μιλτιάδη Έβερτ ο οποίος ανέλαβε να υπογράψει ένα μνημόνιο για μια νέα εποχή να γεννηθεί ένα νέος κλάδος Κρατικής Ραδιοφωνίας που θα λεγόταν ΕΡΑ- ΣΠΟΡ.
Πήραμε τη συχνότητα της ΕΡΑ4 και πίστευα πάντα πως θα πετύχει και έγινε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός σ’ όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι σταθμοί στο Μεξικό, στην Κολομβία και σε άλλες χώρες, ενώ μπορώ ακόμα να πω ακόμα ότι η ΡΑΙ δεν έχει φτιάξει ακόμα αθλητικό σταθμό. Είναι γεγονός όλα αυτά είναι γιατί έφυγα και σπούδασα στην Ιταλία ως δημοσιογράφος και κοινωνιολόγος και δούλεψα στην ΡΑΙ για δύο τουλάχιστον χρόνια. Όταν ήρθα εδώ στην Ελλάδα φτιάξαμε στην ΥΕΝΕΔ το αθλητικό τμήμα. Ξεκινήσαμε τις μεταδόσεις στην αρχή πηγαίνοντας από το ένα γήπεδο στο άλλο και στη συνέχεια με δική μου πρωτοβουλία έγινε μια καινούργια κονσόλα στην οποία είχαμε είκοσι γήπεδα στον αέρα ταυτόχρονα. Έτσι φτιάξαμε ένα δυνατό ραδιοφωνικό σταθμό που λέγεται ΕΡΑ4 και ακολούθως φτιάξαμε την ΕΡΑ –ΣΠΟΡ στις 3 Μαΐου 1993. Την ξεκινήσαμε το Μάιο γιατί το καλοκαίρι δεν έχει πολλές αθλητικές δραστηριότητες να δυναμώσουμε το σταθμό και το Σεπτέμβριο που άρχιζαν οι μεταδόσεις φτιάξαμε αυτό που λέγεται ΕΡΑ- ΣΠΟΡ που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στα Ερτζιανά, σε όλη την Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο.
Έχει μεγάλη ακροαματικότητα στην περιοχή της πρωτεύουσας αλλά και σ’όλη την Ελλάδα έχει ακροαματικότητα της τάξεως του 70-75 %. Πιστεύω πως η ΕΡΑ –ΣΠΟΡ είναι ένα ραδιόφωνο που το χρειαζόταν η Ελλάδα αφού στη συνέχεια ιδρύθηκε το ΣΠΟΡ- FM που ακολούθησε την ΕΡΑ-ΣΠΟΡ και έτσι η ιδιωτική πρωτοβουλία πήρε τα ινία. Σε ότι αφορά την δύναμη την έχει πάντα η ΕΡΑ- ΣΠΟΡ η οποία είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού στο ραδιόφωνο σε όλες τις αθλητικές μεταδόσεις, στις ποδοσφαιρικές και βέβαια σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.