Σε επίπεδα ρεκόρ τα 2ετή ομόλογα μετά την αναβάθμιση από την S&P

Σιγά-σιγά δείχνει να ανακτάται η εμπιστοσύνη των ξένων απέναντι στην Ελλάδα και την οικονομία, τουλάχιστον όπως αυτό καταγράφεται από την κίνηση στο Χρηματιστήριο και την αγορά των ομολόγων. Η Citigroup σε report της, γράφει την Δευτέρα, ότι, η τρίτη αξιολόγηση αποδείχθηκε μία από τις πιο ομαλές αξιολογήσεις στο 8ετές ελληνικό έπος της διάσωσης. Αυτή η εξέλιξη θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει ανακτήσει την πλήρη πρόσβαση στις αγορές πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο.
Η S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα και στο “Β” αργά την Παρασκευή το βράδυ, υπογραμμίζοντας τη βελτίωση των οικονομικών αλλά και των δημοσιονομικών προοπτικών της χώρας.
Η αναβάθμιση “ζεσταίνει” εκ νέου το επενδυτικό κλίμα απέναντι στην Ελλάδα. Οι αποδόσεις των ελληνικών 2ετών ομολόγων υποχωρούν κατά 6 μ.β σήμερα στο 1,32%, μία ανάσα από το ιστορικό χαμηλό του 1,305% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.
Οι αποδόσεις στα 5ετή ελληνικά ομόλογα υποχωρούν επίσης κατά 3 μ.β στο 2,81%, ενώ οι αποδόσεις στα 10ετή αυξάνονται ελαφρώς στο 3,853% με άνοδο 1,6% από τα επίπεδα της Παρασκευής.
Την ίδια ώρα, στο Χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,07% στις 856,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 38 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,87% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.200,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,29% στις 954,79 μονάδες.
Μετά από μία εβδομάδα εσωστρέφειας το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να έχει επιστρέψει στην ανοδική του πορεία, εκμεταλλευόμενο το θετικό επενδυτικό κλίμα που επικρατεί γύρω από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, η νέα έξοδος στις αγορές και οι πιθανές περαιτέρω αναβαθμίσεις από τους οίκους, έχουν στρώσει ένα πολύ θετικό έδαφος για αποδόσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.