“Πρωταθλητές ανθρωπιάς” το “Δώσε Ζωή” & η Α.Ε. Γλυφάδας Οδυσσέας

Εμπνευστές και αρωγοί για τον αθλητισμό ΑμεΑ ο σύλλογος “Δώσε Ζωή” και η Αθλητική Ένωση Γλυφάδας Οδυσσέας που ενώνουν τις δυνάμεις τους για δράσεις στήριξης σε δομές για παιδιά με αναπηρίες.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας της γυναικείας ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική με την Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «ΔΩΣΕ ΖΩΗ» είναι η προώθηση του μηνύματος ότι η άσκηση, είτε ως αναψυχή, είτε ως αγωνιστικός αθλητισμός στα άτομα με ιδιαιτερότητες, είναι ευεργετική.

Τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση πως τα κυριότερα ψυχικά οφέλη είναι:

-Ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης

-Προσαρμογή του ατόμου στην κοινωνία και αποδοχή

-Επαναπόκτηση του αυτοσεβασμού

-Πρόληψη ή μείωση της απομόνωσης, της απόγνωσης, ή της κατάθλιψης

-Ευκαιρία για διασκέδαση, ικανοποίηση, χαρά και αυτοεκπλήρωση

-Συμμετοχή σε άλλα προγράμματα εκπαίδευσης και εξάσκησης

-Επέκταση των ψυχολογικών και κοινωνικών οφελών και στο περιβάλλον του αθλητή

Ο Αθλητισμός είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία και το πιο δυνατό εκπαιδευτικό μέσο για να ενθαρρύνει τα άτομα με αναπηρία να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα.
Επιπλέον, ο αθλητισμός βοηθά και την κοινωνία να αποδεχθεί τα άτομα με αναπηρία σαν ζωντανό και ενεργό μέρος της και να υπερνικηθούν προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Αν αναλογιστεί κάποιος την τεράστια σημασία που παίζει ο αθλητισμός για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των ατόμων με αναπηρία, τότε γίνεται ξεκάθαρο ότι στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία καθώς τα ποσοστά συμμετοχής στην Ελλάδα είναι ακόμη πολύ μικρά.
Οι αθλητές με κινητικές ιδιαιτερότητες έχουν όμοιες δυνατότητες και αδυναμίες με τους αρτιμελείς.
Η συμμετοχή τους στον αθλητισμό μπορεί να έχει οφέλη στον ψυχολογικό τομέα, όπως συμβαίνει με τον
τομέα της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Επιπλέον, προσφέρει σεβασμό από την κοινωνία, αποδοχή και κύρος. Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική για επανένταξη και ενσωμάτωση στην κοινωνία των «ικανών».

Ανακοίνωση για το Μνημόνιο Συνεργασίας του «ΔΩΣΕ ΖΩΗ» με την Α.Ε. Γλυφάδας Οδυσσέας
“Γνωρίζοντας την αίσθηση αλληλεγγύης που διακατέχει και την μεγάλη κοινωνική ευθύνη που έχει επανειλημμένα αποδείξει και πάνω από όλα την κοινωνική ευαισθησία που δείχνει η Αθλητική Ένωση Γλυφάδας Οδυσσέας συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε συμφωνία για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο να αναλάβουμε από κοινού δράση για τη προώθηση και εφαρμογή σειράς δράσεων του «ΔΩΣΕ ΖΩΗ» προς όφελος όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των Ατόμων με Αναπηρία.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υλοποιήσει το έργο Αρωγής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στην τοπική κοινωνία αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα που τους αφορούν.
Σε συνεργασία με τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αθλητικής Ένωσης Γλυφάδας Οδυσσέας προτάσσεται η ανάγκη για ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της μαθητικής κοινότητας αλλά και των επιχειρηματιών σχετικά με ζητήματα αναπηρίας και προσβασιμότητας (οφέλη, κόστος κ.α.) ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία.
Η Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «ΔΩΣΕ ΖΩΗ» -παρά τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας της- έχει ήδη καταφέρει να προσφέρει ένα πλούσιο έργο και πολλές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά με αναπηρίες που έχουν την ανάγκη στήριξης και φροντίδας.
Ένα μεγάλο μας επίτευγμα ήταν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ΑμεΑ από το Φεστιβάλ Εθελοντισμού. Πρόσφατα βραβευθήκαμε από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την Προσφορά μας στον Πολιτισμό.
Σκοπός του «ΔΩΣΕ ΖΩΗ» είναι η φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ταυτόχρονα η ενημέρωση των πολιτών. Προσπαθούμε να στηρίζουμε τα παιδιά βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης τους και την καθημερινή τους ζωή.
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε αρωγούς και συνοδοιπόρους σε αυτόν το δύσκολο δρόμο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.