“Πόλεμος” Τράπεζας της Ελλάδος με ΤΣΜΕΔΕ για την Attica Bank

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Αttica Bank μετά την σκληρή στάση του ΤΣΜΕΔΕ να τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, Κωνσταντίνος Μακέδος.

Κινδυνεύει με ναυάγιο, όπως όλα δείχνουν, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank, καθώς το ΤΣΜΕΔΕ επιμένει για την τοποθέτηση του κ. Μακέδου στο Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι όμως που η Τράπεζα της Ελλάδος το θεωρεί “αιτία πολέμου”.

Ωστόσο, ενώ υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΤΣΜΕΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως έγινε γνωστό, τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Πανταλάκης.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας αντιδρά με σφοδρότητα στο ενδεχόμενο να μπει ο κ. Μακέδος στο Δ.Σ. καθώς σύμφωνα με κύκλους δεν μπορεί να είναι μέλος του Δ.Σ. και συγχρόνως ιδιοκτήτ

Μάλιστα, λόγω αυτών των εξελίξεων ο κ. Στουρνάρας ανέβαλε το ταξίδι του την Τρίτη στην Φρανκφούρτη προκειμένου να περιμένει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Attica Bank.

Εάν επιμείνει το Δ.Σ. της τράπεζας στην τοποθέτηση του κ. Μακέδου και δεν απορριφθεί τότε ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αποφασισμένος να τοποθετήσει Επίτροπο στην τράπεζα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως το Δ.Σ. δεν θα έχει καμία εξουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην τράπεζα θα παραδοθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ράικου και ο φάκελος αφορά το κόκκινο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, που φτάνει το 60% του χαρτοφυλακίου της Attica Bank. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην παράδοση του πορίσματος οφείλεται στο γεγονός πως πρέπει πρωτίστως να μεταφραστεί.

Ο έλεγχος αυτός αφορά τα δάνεια που δόθηκαν χωρίς σοβαρές εγγυήσεις αλλά και τον τρόπο που έγινε πρόσφατα η ανακεφαλοποίηση της τράπεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.