Πτώση στα επιτόκια των εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου

Εντυπωσιακή αποκλιμάκωση σημείωσαν τα επιτόκια των εξάμηνων εντόκων γραμματίων κατά τη σημερινή έκδοση του ελληνικού Δημοσίου.
Υποχώρησαν στο 1,13% έναντι 1,65% που ήταν στην προηγούμενη έκδοση. Δηλαδή το κόστος για το δημόσιο μειώνεται κατά περίπου 30% ως προς το ύψος των τόκων που πρόκειται να καταβάλει.
Σύμφωνα με ειδικούς της τραπεζικής αγοράς πρόκειται για την τελευταία προαναγγελία μιας με «θριαμβικούς» όρους εξόδου του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ εβδομάδος πηγές της Τράπεζας Ελλάδος προσδιόριζαν το επιτόκιο της επικείμενης έκδοσης 7ετών ομολόγων -με τα οποία θα ζητήσει 3 δις ευρώ τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση από τις διεθνείς αγορές- στην περιοχή του 3,15% με 3,30%.Μετά όμως την τεράστια πτώση των αποδόσεων στα πάσης φύσεως ελληνικά ομόλογα (στο 3,58% υποχώρησε το 10ετές) και τη συνακόλουθη πτώση των spreads κάτω από τις 300 μονάδες οι εκτιμήσεις άλλαξαν επί τα βελτίω.
Ειδικοί της αγοράς ομολόγων εκτιμούν ότι πλέον είναι πιθανό τα επιτόκια του υπό έκδοση 7ετούς θα κινηθούν χαμηλότερα του 3% έστω και οριακά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.