“Ψήφο εμπιστοσύνης” έλαβε ο Πατούλης για Δήμαρχος Αθηναίων!

Πανδαιμόνιο από την προσέλευση του κόσμου και πλήθος προσωπικοτήτων όλου του πολιτικού φάσματος, της Εκκλησίας, επιφανών επιχειρηματιών και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου στην εκδήλωση της Κοπής Πίτας του Ομίλου “Η Αθήνα μας θα γίνει Πρωτεύουσα Ξανά!” με ομιλητή τον Γιώργο Πατούλη στο ξενοδοχείο Caravel.

“Είναι πολύ συγκινητικό να σε ¨αγκαλιάζει¨ μια ολόκληρη πόλη και να σου δίνει την ώθηση να την οδηγήσεις στην θέση που πραγματικά της αξίζει! Η Αθήνα μίλησε! Τίποτα δεν μας σταματά! Θα κάνουμε την Πρωτεύουσα της Ελλάδος, παγκόσμια δύναμη! Πρωτεύουσα Ξανά!”  είπε χαρακτηριστικά φανερά συγκινημένος ο επικεφαλής του Ομίλου “Αθήνα, Πρωτεύουσα Ξανά”, Γιώργος Πατούλης,

Στο κατάμεστο, από εκατοντάδες Αθηναίους, ξενοδοχείο Caravel το απόγευμα της Δευτέρας, ο Γιώργος Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στους εργαζόμενους Καθαριότητας του Δήμου, προτάσσοντας το, “να γίνει η Αθήνα καθαρή πόλη”.

«Πολύ ψηλά στην ατζέντα μας είναι να γίνει η Αθήνα καθαρή πόλη. Πόλη που να μπορεί να λέει κανείς “η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”. Να νιώσουμε δηλαδή ότι είμαστε σε μία καθαρή πόλη, πολιτισμού. Κι θέλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση, η δική μας άποψη είναι ότι δεν μπορεί να καθαρίσει η πόλη χωρίς τους εργαζόμενους μας να είναι μαζί μας, ενωμένοι, δυνατοί, καταξιωμένοι για να μπορέσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό», τόνισε.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Πατούλης σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου ξεκινήματος για την Αθήνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι εσείς βάζετε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Δεν μας αρκεί πια να είμαστε πολλοί. Θέλουμε σύντομα να είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία που θα φέρει την ανατροπή στην Αθήνα. Πάμε μαζί για τη μεγάλη αλλαγή», προειδοποιώντας, «με την Αθήνα δεν θα παίξει πλέον κανείς. Αυτό το νόημα και αυτές τις λέξεις πρέπει να τις καταλάβουν όλοι».

“Η Αθήνα χρειάζεται νέα ηγεσία”

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει το πρόσωπο που θα αναλάβει το «τιμόνι» της πρωτεύουσας προκειμένου να έρθει η ουσιαστική αλλαγή, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι, «η πόλη χρειάζεται μια νέα, ηγεσία, που θα της διασφαλίσει ισχυρή παρουσία και φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Μια ηγεσία που θα ενώσει και θα κινητοποιήσει, τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις».

Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη η νέα Δημοτική Αρχή να διαθέτει γνώσεις, εμπειρία, αλλά και αποδεδειγμένη ικανότητα να προσφέρει έργο στην πόλη και τους δημότες, επισημαίνοντας πως «η εποχή των πορφυρογέννητων έχει περάσει».

Ειδικότερα τόνισε πως, έχει περάσει η εποχή που τον κρίσιμο ρόλο, τον έπαιζαν τα κομματικά χρίσματα αν και καλοδεχούμενα, όπως ανέφερε.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι, η νέα ηγεσία που θα προκύψει στο Δήμο της Αθήνας, όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκληρώσει τη θητεία της, χρειάζεται να έχει το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας.

«Η Αθήνα δεν χρειάζεται έναν ακόμη κομματικό υποψήφιο δήμαρχο, αλλά έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο, καταξιωμένο επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά, που θα έχει γεννηθεί και ζήσει σε αυτή την πόλη. Ένα δικό της παιδί, κι όχι έναν φυτευτό, κάποιον που θα είναι περαστικός, μέχρι την ώρα που θα έρθει για να καταλάβει ένα άλλο δημόσιο αξίωμα.

Είναι ανάγκη να δοθούν λύσεις, σε μια πόλη που αποτελεί τη βιτρίνα της χώρας κι ένα από τα πιο ισχυρά brand name της Ελλάδος, τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Για μένα προσωπικά, αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από επτά περίπου μήνες με τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών έχει πρώτα και πάνω από όλα, συναισθηματική αξία. Είμαι παιδί αυτής της πόλης. Μεγάλωσα στη γειτονιά των Πετραλώνων και σήμερα, λόγω των υποχρεώσεων μου, τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, περνάω ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου στην Αθήνα».

“Μας ενοχλεί η εικόνα παρακμής κι εγκατάλειψης”

Αναφερόμενος στις παθογένειες της πρωτεύουσας ο κ. Πατούλης εστίασε στα σκουπίδια «που πνίγουν τις γειτονιές», στα κλειστά καταστήματα, τα κατεστραμμένα κι εγκαταλελειμμένα κτίρια, που έχουν μετατραπεί σε στέκια παρανομίας, τις κακοσυντηρημένες υποδομές, την έλλειψη ελευθέρων χώρων.

«Μας ενοχλεί που οργανωμένες μειοψηφίες προκαλούν κάθε τρεις και λίγο, με την ανοχή του Κράτους, επεισόδια και ταραχές , επειδή κάποιοι έχουν μετατρέψει με την αδράνειά τους την πόλη, σε αφύλακτη Πολιτεία. Μας ενοχλεί η εικόνα παρακμής κι εγκατάλειψης, που απλώνεται από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη και κάποιοι την έχουν συνηθίσει» και πρόσθεσε: «Εμείς, δεν θέλουμε τη σημερινή Αθήνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή της εικόνα. Μας ενοχλεί αυτή η εικόνα. Κι επειδή μας ενοχλεί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να την αλλάξουμε. Δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας μιας χώρας, που θέλει να αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και να αποτελέσει την ατμομηχανή, της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας μας».

“Η Αθήνα πλήρωσε ακριβά τους πορφυρογέννητους σωτήρες”

Σε τρεις βασικούς λόγους απέδωσε τη σημερινή εικόνα της πρωτεύουσας ο κ. Πατούλης:

Ο πρώτος λόγος, είναι ότι δεν εφαρμόζεται ένα αποκεντρωτικό αλλά ένα συγκεντρωτικό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του Κράτους μας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει πολλές μεν αρμοδιότητες, αλλά ελάχιστους πόρους και περιορισμένες δυνατότητες στον εκάστοτε Δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντά του, με συνέπεια οι Δήμοι να μην έχουν οικονομική ανεξαρτησία και λειτουργική αυτοτέλεια. Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε το Πεδίο του Άρεως, χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» το γεγονός ότι την ευθύνη διαχείρισης του χώρου την έχει η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος.

Ο δεύτερος λόγος τόνισε, είναι τα πρόσωπα που διοίκησαν την Αθήνα. «Μεγάλη ευθύνη έχουν όσοι την είδαν ή την βλέπουν, ως σκαλοπάτι για την προσωπική και την πολιτική τους ανέλιξη» σημείωσε και επισήμανε «Η Αθήνα πλήρωσε ακριβά τους πορφυρογέννητους σωτήρες στο παρελθόν. Τους υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων και πρωθυπουργούς. Την ανικανότητά τους να εφαρμόσουν ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο πρόγραμμα, που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας και αρκούνται στα ψίχουλα από το κεντρικό κράτος».

Ο τρίτος λόγος, όπως τόνισε είναι «η αδράνεια κι απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουμε εμείς ως πολίτες τα ζητήματα της Αθήνας αλλά και η ανοχή που δείχνουμε σε πρόσωπα και καταστάσεις».

«Επειδή όμως η ζωή είναι ρόδα που γυρίζει, στέλνω σήμερα, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Με την Αθήνα πλέον, δεν θα παίξει κανείς. Η Αθήνα έχει μεγάλη αξία» τόνισε ο κ. Πατούλης.

“Οι Αθηναίοι ξανά περήφανοι για την ταυτότητά τους”

Προσδιορίζοντας τους στόχους που έχει ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών για την Αθήνα τους προσδιόρισε στους εξής:

Πρώτον, να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αθήνα και τους κατοίκους της.

Δεύτερον, να δοθεί βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.

Τρίτον, να ενωθούν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, «Θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ».

Τέταρτον, δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων

Πέμπτον, να γίνουν οι Αθηναίοι ξανά περήφανοι για την ταυτότητά τους.

Έκτον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στην πόλη τους. Ψηλά στην ατζέντα μας, είναι να ξαναγίνει η Αθήνα, καθαρή πόλη, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της, αλλά και να σχεδιαστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών όπως ο Ελαιώνας.

Κι έβδομο, να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές της Αθήνας.

Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, θα αξιοποιηθούν όλοι οι αθλητικοί χώροι των σχολείων της Αθήνας ώστε να γίνουν πόλοι αθλητισμού και αναψυχής και θα ενισχυθεί η συνεργασία με την Εκκλησία, αναγνωρίζοντας το έργο της.

“Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας, όχι απλά να τη διοικήσουμε”

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης διατύπωσε τη βούληση όλων όσων συμμετέχουν στο νέο ξεκίνημα για την Αθήνα να εργαστούν με όραμα, διάθεση και σύγχρονες ιδέες αλλά και να ξεκινήσουν μία διαλεκτική σχέση με τους πολίτες της Αθήνας, για «να τους ακούσουμε και να συν-σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

«Είμαστε ενεργοί πολίτες και θα εργαστούμε συστηματικά προκειμένου να γίνει η Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, μία πόλη πρότυπο, φιλική κι ανθρώπινη, σύγχρονη και Λειτουργική, Μητροπολιτικό Οικονομικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πόλη της Νέας Γενιάς και των Νέων Ιδεών» ανέφερε και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ώστε όλοι μαζί, να χαρτογραφήσουμε το παρόν της πόλης και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον περισσότερο φωτεινό και αισιόδοξο. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την μοίρα της Αθήνας. Αρκεί, να το πιστέψουμε και να κάνουμε προσωπική μας υπόθεση, τη δημοτική αλλαγή που χρειάζεται η Αθήνα. Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας. Κι όχι απλά να τη διοικήσουμε. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, δηλώνω δυναμικά παρών».

Τον κ. Πατούλη προλόγισε ο Γ. Ζωγράφος, Αντιπρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλευρό του κ. Γ. Πατούλη ήταν τα μέλη του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελ. Βόζενμπεργκ, οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Δένδιας, Κ. Βλάσης, Β. Οικονόμου, Θ. Φορτσάκης, Σ. Βούλτεψη, Ν. Κεραμέως, Β. Γιόγιακας, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Σ. Ιωαννίδης, οι πρώην υπουργοί Θ. Γιαννόπουλος, Π. Δούκας, Ι. Παλαιοκρασσάς, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, Δ. Σιούφας και Απ. Κακλαμάνης, οι Αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης, οι Δήμαρχοι, Μ. Αγγελόπουλος, Η. Αποστολόπουλος, Α. Γαβότσης, Γ. Δαμουλάκης, Χ. Δημαρχόπουλος, Δ. Καμπόσος, Δ. Χατζηδάκης, Α. Καστρινός, Γ. Κωνσταντέλλος, Γ. Κωτσός, Ε. Λαμπάκης, Ι. Λώλος, Γ. Μαρκόπουλος, Ν. Μελετίου, Δ. Παπαστεργίου, Χ. Παππούς, Γ. Σοφρώνης, Δ. Τζιαχρήστας, Ι. Τζίτζιος, Λ. Υπερήφανος, Ε. Φωτόπουλος, Σ. Χιονίδης, Π. Ξυριδάκης, Π. Κολοκοτσά, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑ Δ. Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Σ. Παραδιάς, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Γ. Κοντορίνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσός, ιεράρχες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και εκατοντάδες Αθηναίοι πολίτες. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεΐμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης.

Την εκδήλωση ευλόγησαν ο νέος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.