Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών ο Πάνος Λασκαρίδης

Ο πλοιοκτήτης και μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία), Παναγιώτης Λασκαρίδης ανέλαβε την προεδρία της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA). Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ECSA ο Niels Smedegaard της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών και Διευθύνων Σύμβουλος της DFDS παρέδωσε την Προεδρία του ECSA στον Παναγιώτη Λασκαρίδη, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Laskaridis Shipping και της Lavinia Corp.

Ο Πάνος Λασκαρίδης θα ξεκινήσει τη διετή θητεία του ως νέος Πρόεδρος της ECSA από τον Ιανουάριο του 2018. Ο Smedegaard θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας τη δανική ναυτιλία.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την εμπιστοσύνη, και δεσμεύομαι για την επικέντρωση της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής ατζέντας σε ζητήματα πλοιοκτητών, για τη συνεργασία με τους μετόχους προς μία αποδοτική, ανταγωνιστική εφοπλιστική κοινότητα με το βλέμμα στο μέλλον”, δήλωσε ο Π. Λασκαρίδης.

Ο Martin Dorsman, Γενικός Γραμματέας της ECSA, δήλωσε: “Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε στενά με τον κ. Λασκαρίδη και καλωσορίζουμε τη βαθιά τεχνογνωσία και εμπειρία του στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο”.

Ο Claes Berglund από την Ένωση Σουηδών Εφοπλιστών και Διευθυντής Δημόσιων Υποθέσεων και Βιωσιμότητας, από την Stena AB, θα αντικαταστήσει τον Λασκαρίδη στην θέση του Αντιπρόεδρου της ECSA από τον Ιανουάριο. “Αισθάνομαι τιμή για αυτό το διορισμό και ανυπομονώ να υποστηρίξω το έργο της ECSA. Η ναυτιλία εξαρτάται από μια ισχυρή ΕΕ με σαφή στόχευση και πρέπει να εξασφαλίσουμε μια ελεύθερη αγορά και το ελεύθερο εμπόριο”, σχολίασε.

Ο Dorsman ευχαρίστησε εξ ονόματος του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της ECSA τον Niels Smedegaard για την καθοδήγηση της ECSA τα τελευταία δύο χρόνια μέσω έντονων συζητήσεων και την επίτευξη ομόφωνων θέσεων. “Η εξαιρετική προεδρία του Niels Smedegaard ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ δύσκολες συνθήκες για τους εφοπλιστές τα τελευταία χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης κληρονόμησε την αγάπη για τα γράμματα και τις επιστήμες από τους γονείς του. Το Ίδρυμα Λασκαρίδη που δημιούργησε διακρίνεται στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.