Πράκτορες του Αλβανικού ΥΠΕΞ με εις βάρος μας προπαγανδιστικό υλικό

Δύο οδηγοί του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Αγκίμ Ασλάνι και ο Αλτίν Τάφα, ο τελευταίος με διπλωματικό διαβατήριο συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία στα Ιωάννινα με την υποψία ότι μεταφέρουν προπαγανδιστικό υλικό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέρασαν τα αλβανο-ελληνικά σύνορα γύρω στις 16:30 την Κυριακή και η ελληνική αστυνομία τους σταμάτησε για έλεγχο στον άξονα που συνδέει την Κακαβιά με τα Ιωάννινα. Κατά τον έλεγχο, οι δύο κρατούμενοι ανέφεραν ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν βιβλία εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας (αλβαβητάρι) και εκτιμάται από παράγοντες ότι μετέφεραν και υλικό προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδας. Τα κατασχεθέντα αποτελούν υλικό για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας και διερευνάται εάν πρόκειται για βιβλία στα οποία αναγράφονται στοιχεία κατά της Ελλάδας.

Τοπικές πηγές ανέφεραν στο αλβανικό “Top Channel” -που μεταφράζει το echedoros-a.gr- ότι το υλικό που μετέφεραν οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν σφραγισμένο και έτσι δεν θεωρήθηκε ότι είναι της διπλωματικής αποστολής, δεν είχαν επίσης κανένα συνοδευτικό έγγραφο για τα υλικά αυτά από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών και αυτό θεωρήθηκε παράβαση από την ελληνική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκλεβίν Ντερβίσι επιβεβαίωσε στο “Top Channel” ότι οι δύο οδηγοί μετέφεραν βιβλία για παιδιά μεταναστών, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βιβλία που μετέφεραν είχαν ξενοφοβικό περιεχόμενο για την ελληνική πλευρά.

Ο Ντερβίστι ανέφερε ότι κινητοποιήθηκε το υπουργείο και ειδοποίησε το αλβανικό προξενείο στα Ιωάννινα να παρέμβει για την ελευθέρωση των δύο οδηγών και ότι εργάζεται για να διευκρινίσει όλες τις συνθήκες κράτησης καθώς και για την τύχη των βιβλίων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.