Ποια είναι η οργάνωση IRPGF & ποιοι οι στόχοι της [Γράφει ο Athan]

Με έκπληξη μέσα στην εβδομάδα αντίκρισα,κατά τύχη,μια σελίδα στο Facebook με την εξής ονομασία The International Revolutionary People’s Guerrilla Forces (IRPGF).

Εκ πρώτης όψεως έμοιαζε  μια απλή σελίδα διαμαρτυρίας κατά του συστήματος, όπως και τόσες άλλες που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους,  όμως τελικά εμβαθύνοντας πιστεύω πως το ζήτημα δεν είναι και τόσο απλό όσο πιθανός να φαίνεται σε κάποιους.

Κατά αρχάς να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι μια σελίδα που κάποιος δημιούργησε για να γνωστοποιήσει τις απόψεις του και να εκφράσει την αντίθεση του ή την υποστήριξη του σε κάποιο κόμμα ή σε κάποιες ιδέες με τρόπο ειρηνικό ή τέλος πάντων μέσα στα λογικά πλαίσια της διαμαρτυρίας που ως τώρα έχουμε συνηθίσει. Είναι κάτι βαθύτερο που δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία των «ειδικών» για το τι θα επακολουθήσει στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης κάτι που το ονομάζουν «πόλεμος των πόλεων»και θα είναι ένα μαζικό κίνημα-εξέγερση «αγανακτισμένων» ένοπλων όμως ομάδων εναντίον των καταπιεστικών καθεστώτων του συστήματος που θα αδυνατεί να λύση τα προβλήματα της οικονομίας, της τρομοκρατίας κ.α.

Τι είναι όμως το IRPGF;

Πριν ρίξω μια ματιά στην ιδρυτική τους διακήρυξη, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από την σελίδα τους , να πω ότι αυτή η οργάνωση δημιουργήθηκε πριν μερικές μόλις μέρες και εντοπίζεται η βάση της στο Δυτικό Κουρδιστάν. Δηλαδή  στις αυτόνομες Κουρδικές περιοχές της Β. Συρίας, που χωρίζονται σε 3 καντόνια, όπως ονομάζονται οι τρείς ανεξάρτητες περιοχές του Δυτικού Κουρδιστάν, που σιγά σιγά και όσο προχωράει η απελευθέρωση της Συρίας ενώνονται μεταξύ τους, κάτι που είχε και έχει θορυβήσει την Τουρκία και που προσπάθησε με την επιχείρηση«Ασπίδα του Ευφράτη» να αποκόψει αυτήν την ένωση, μια επιχείρηση που τελικά δεν είχε επιτυχία.

Με βάση τη διακήρυξη που δημοσίευσαν, είναι μια επαναστατική ένοπλη οργάνωση που σαν στόχο έχει την υποστήριξη (άραγε με ποιο τρόπο) των κοινωνικών επαναστάσεων σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο του Δυτικού Κουρδιστάν, ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος όπως επίσης και να προωθήσει, να εξαπλώσει την ιδέα του αναρχισμού.

Ο σκοπός της οργάνωσης αυτής είναι διττός. Δηλαδή από τη μια θέλουν να δημιουργήσουν μια ένοπλη δύναμη  ικανή να υπερασπιστεί όλες τις απελευθερωτικές  κοινωνικές επαναστάσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα είναι μια δύναμη ικανή να υποκινήσει εξεγέρσεις, οι οποίες θα εξελιχθούν σε μια πάλη, ενάντια στα κυρίαρχα και απολυταρχικά καθεστώτα όπου και αν υπάρχουν, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για την οργάνωση αυτή «οι ειρηνικοί μέθοδοι δεν είναι αποδοτικοί και ικανοί να αντιμετωπίσουν και να καταστρέψουν την εξουσία, τα απολυταρχικά καθεστώτα και τον καπιταλισμό . Ίσα ίσα οι ειρηνικές μέθοδοι προστατεύουν ενθαρρύνουν και εν τέλει ενισχύουν τον εχθρό».

Και συνεχίζουν «οι ένοπλες επαναστάσεις και εξεγέρσεις θα πρέπει να γίνουν σε όλο τον κόσμο έως το τέλος. Το έθνος, το κράτος, η εξουσία, τα κεφάλαιο και η κοινωνική ιεραρχία είναι εχθροί ενός κόσμου ελεύθερου και εν τέλει και δικοί μας εχθροί».

«Τα αφεντικά μαζί με τον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σφαίρες βόμβες και δυναμίτη».

«Πιστεύουμε ότι ο  3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει και οι συγκρούσεις σε Ουκρανία, Συρία και σε άλλα μέρη του κόσμου είναι μόνο η αρχή. Η IRPGF θα σταθεί δίπλα σε όλους τους λαούς που θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους ελεύθερα πέρα από κάθε μορφή καταπίεσης, εκμετάλλευσης και κυριαρχίας».

Αυτά αναφέρονται περιληπτικά στο κείμενο που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Θα μου πεις ότι είναι γνωστές αυτές οι παραπάνω  απόψεις και εκφράζουν άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικο  χώρο,  με ακραίες ιδέες και απόψεις. Όμως, κατά γνώμη μου πάντα, δεν είναι και τόσο αθώα η οργάνωση αυτή,  ίσα ίσα είναι αρκετά σοβαρό θέμα που αφορά και την Ελλάδα.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν παρουσιάζοντας και άλλα ευρήματα, τα οποία  στο τέλος θα τα ενώσουμε να δούμε τι κρύβεται από πίσω.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση  η στήριξη που δίνει η οργάνωση αυτή και οι συμμαχίες που έχει κάνει, τις οποίες οι ίδιοι μέσα στις προκηρύξεις τους μας αποκαλύπτουν και ψάχνοντας είδα ότι όντως έτσι είναι.

Η ομάδα λοιπόν αυτή έχει συμμαχήσει και στηρίζει τα εξής ένοπλα σώματα

Α) YPJ: Γυναικεία ένοπλη ομάδα προστασίας της Συρίας και αποτελεί το ένοπλο τμήμα του κόμματος Δημοκρατική Ένωση (PYD), που έχει αναλάβει τη διοίκηση στο βόρειο τμήμα των Κουρδικών περιοχών της Β. Συρίας, στο Δυτικό Κουρδιστάν.

Β) YPG: Κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία και αποτελεί το κύριο συστατικό των Δημοκρατικών δυνάμεων στης Συρίας, του Δυτικού Κουρδιστάνδηλαδή, το οποίο εθνοτικά περιλαμβάνει Άραβες Δυτικούς εθελοντές και μια πολιτοφυλακή Ασσύριων χριστιανών.

Γ) PKK: Εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν. Στρατιωτική οργάνωση με έδρα νοτιοανατολικά της Τουρκίας και βόρεια του Ιράκ.

Αυτές είναι οι συμμαχίες με τα ένοπλα τμήματα που αυτή τη στιγμή μάχονται τους τζιχαντιστές.

Γεννιούνται πολλά ερωτήματα για το μέλλον της περιοχής αυτής μετά το τέλος του Ισλαμικού χαλιφάτου, ερωτήματα όπως  τι ακριβώς θέλουν να δημιουργήσουν στην περιοχή  με τη σύσταση ενός νέου κράτους, όπως αυτό του Κουρδιστάν,  όταν αυτοί που μάχονται για την ανεξαρτησία τους, έχουν συμμαχήσει με μια ένοπλη ομάδα που είναι κατά ενός έθνους, ενός κράτους, μιας εξουσίας κατά των νόμων και της τάξης που είναι απαραίτητα συστατικά για την σύσταση και τη λειτουργία ενός κράτους.

Ερωτήματα που όμως δεν μένουν αναπάντητα διότι οι κακές γλώσσες και οι καλοί αναλυτές γνωρίζουν ποιοι είναι πίσω από τη σύσταση αυτού του κράτους άρα και πίσω από αυτή την οργάνωση και άλλες παρόμοιες που θα ξεφυτρώσουν αργότερα.

Και  όπως φαίνεται δεν αρκεί η διάλυση, όπως σημείωσα σε προηγούμενο άρθρο, τεσσάρων κρατών για τους σκοπούς τους, αλλά περιλαμβάνει και κατά τόπους ένοπλες εξεγέρσεις σε πάρα πολλά δημοκρατικά κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς θα γίνει αυτό;

Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή, έχουν σπείρει στο όνομα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς,εξτρεμιστικές οργανώσεις, ένοπλα αναρχικά τμήματα, πεμπτοφαλαγγίτες ή  όπως αλλιώς τους λένε, σε πολλά κράτη και σε συνδυασμό με τους πάντα πρόθυμους,εντός του κάθε κράτους, μπαχαλάκηδες-ομοϊδεάτες, θα είναι αρκετά πιο εύκολο να συντονίσεις μια ένοπλη εξέγερση κατά του κακού καπιταλιστικού συστήματος, του οποίου το φως πλέον τρεμοπαίζει και σύντομα θα σβήσει.

Έτσι σε μια,δυστυχώς αναπόφευκτη, μεγάλη οικονομική κρίση  θα δοθεί η αφορμή και θα αρπάξουν την ευκαιρία τέτοιες και άλλες παρόμοιες ένοπλες ομάδες, για να κάνουν αυτό που λέμε «πόλεμο των πόλεων» εναντίον των καταπιεστικών καθεστώτων, που αδυνατούν να λύσουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν και θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον. Αν τώρα αυτή η δυσαρέσκεια εκφράζεται με μια αντισυστημική ψήφο, τότε όταν πλέον θα έχει απαξιωθεί το σημερινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, η αντισυστημική ψήφος θα μετουσιωθεί σε ταραχές και κατ’ επέκταση, θα δημιουργήσει ένοπλες ομάδες εντός των κρατών με σκοπό την αποσταθεροποίηση τους, ομάδες που θα καλούν και  τον υπόλοιπο κόσμο να ενταχθεί σε αυτές και να πολεμήσει το σύστημα, αφού πολλοί θα είναι αυτοί που θα έχουν απογοητευτεί από αυτό.

Εάν γίνει, όταν γίνει κάτι τέτοιο, να γνωρίζεις ότι θα είναι στημένο αυτό που θα γίνει.

Τα λέμε από εδώ ώστε να ξέρεις που θέλουν να οδηγήσουν τον κατάσταση και όταν χρειαστεί να αντιδράσεις, να γνωρίζεις με ποιους ΔΕΝ θα είσαι.

Στημένη κρίση, στημένη εξέγερση, στημένη λύση. Τα δύο πρώτα γίνονται για να γίνει το τρίτο, που  έχουμε πει και θα επαναλαμβάνουμε αν είναι δυνατό σε κάθε άρθρο, να δοθεί η λύση που πλέον έχουν έτοιμη και είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση κάθε ανεξάρτητου κράτους, που για να γίνει όμως αποδεκτή, δηλαδή  να δαγκώσουμε το τυράκι και να αγνοήσουμε τη φάκα, θα πρέπει να γίνει σιωπηλά και στο παρασκήνιο με πολλά και μικρά βήματα και όχι άλματα, διότι υπάρχει κίνδυνος και οι πιο δύσπιστοι να αντιληφθούν τι γίνετε. Οπότε ένα από τα μικρά αυτά βήματα, αλλά πολύ σημαντικό, είχαμε την ευκαιρία να το δούμε σήμερα, με αφορμή την δημοσίευση της κουρδικής αναρχικής  αυτής ομάδας.

Οπότε η διακήρυξη αυτή έχει ξεχωριστεί σημασία, πρώτον γιατί βάζει τις βάσεις για μια παγκόσμια εξέγερση, έναν καθολικό ξεσηκωμό εναντίον της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ, με τα μάτια της διεθνής κοινότητας να είναι στραμμένα στην περιοχή αυτή και δεύτερον γιατί μας δείχνει ποιοι είναι πίσω από αυτήν την ενέργεια, αυτόν τον καθολικό ξεσηκωμό.

Ειδικά στο ποιοι υποστηρίζουν και εξοπλίζουν τέτοιες ένοπλες ομάδες το είδαμε και στο παρελθόν, στην Ουκρανία και στην Αραβική Άνοιξη και θα έχουμε και την ευκαιρία-ατυχία να το δούμε και στο μέλλον.

Εν συντομία πριν κλείσω και με αφορμή την παραπάνω φωτογραφία αντιλαμβάνεσαι πως και εδώ στην Ελλάδα δεν θα αποφύγουμε τέτοιες εξεγέρσεις. Μια φωτογραφία νομίζω ισούται με χίλιες λέξεις και δε χρειάζεται να πει κανείς περισσότερα, απλά όταν γίνει αυτή η ταραχή εντός της χώρας μας και σύμφωνα με τα παραπάνω να μην βιαστείς να πάρεις το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς, γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα είναι υποκινούμενη από την ίδια αρχή που οπλίζει και θα  οπλίσει το χέρι των απανταχού εξεγερμένων- αναρχικών -αντισυστημικών .

Τέλος αναλύοντας τα παραπάνω δεδομένα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και στην Λευκορωσία. Εκεί ο πρόεδρος της χώρας είναι ο Αλεξάντερ Λουκανσένκο, που διατηρεί στενές σχέσεις με την Ρωσία και που η χώρα αυτή είναι στην αυλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Λευκορωσία είναι η μοναδική χώρα που έχει απομείνει σε ευρωπαϊκό έδαφος, έχοντας τόσο στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο περικύκλωσής της από τα Νατοϊκά στρατεύματα είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον  να αποσταθεροποιηθεί. Σίγουρα αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να γίνει με λεπτούς χειρισμούς και σοβαρές αφορμές.

Αφορμές που όλος τυχαίος τις συναντάμε  και στην ιδρυτική διακήρυξη πιο πάνω και θα έχουν να κάνουν με έναν πιθανό  γενικό ξεσηκωμό εναντίων του απολυταρχικού και καταπιεστικού προέδρου της Λευκορωσίας ή  κάποια τρομοκρατική απειλή, λόγοι που θα προκαλέσουν την αποσταθεροποίηση της χώρας αυτής, στην αυλή όπως είπαμε της Ρωσίας.

Και σύμφωνα με τις εξελίξεις που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, θα δούμε και σε άλλο άρθρο πιο αναλυτικά, ότι η αυλή της Ρωσίας δέχεται και θα δεχτεί ακόμα πιο σφοδρή πρόκληση, ώστε να αντιδράσει παρόμοια και μετά να τις φορτώσουν, ότι η διεθνής κοινότητα θέλει να τις φορτώσει και να στρέψει τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της και να την κατηγορήσουν, με απώτερο στόχο να την απομονώσουν και σταδιακά να την αποδυναμώσουν, ώστε να συνθηκολογήσει η ηγεσία της και να υπηρετήσει  την γεω-πολιτικοοικονομικη Ατζέντα των επιφανών ανδρών που αυτή τη στιγμή κινούνται στο παρασκήνιο. Άρα η επίθεση σε σύμμαχες χώρες της Ρωσίας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη, ώστε η ανατροπή των εκεί ηγεσιών μέσω εκβιασμών, αναταραχών, ή όπως είδαμε ακόμα και μέσω tomahawk, θα απομονώσει πιο σύντομα το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ.

Κατά τη γνώμη τη δική μου  αλλά και μερικών άλλων που παρακολουθούν στενά τα γεγονότα , η αμερικάνικη επίθεση στη Συρία  σήμανε την κατά αρχήν σιωπηλή έναρξη του  3Ου  Παγκόσμιου πολέμου.

Ένας πόλεμος που κάποιοι που γνωρίζουν καλά λένε ότι «δεν θα γίνει σε μια μέρα όπως κάποιοι νομίζουν. Θα  γίνεται σταδιακά και θα εξαπλώνεται σιγά σιγά και  όλο και περισσότερα κράτη θα εμπλέκονται σε αυτόν».

Και συμπληρώνω ότι η ένταση του πολέμου στα ξεσπάσματα  του θα είναι τεράστια και  αν αναλογιστεί κάποιος την δύναμη πυρός που έχουν συγκεντρώσει τα κράτη και την τεχνολογία που έχουν ενσωματώσει στις πολεμικές τους μηχανές, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα αποτελέσματα.. δεν είναι για να σκέφτεσαι μέρες γιορτινές που έρχονται.

Όπως λέει λοιπόν και η παραπάνω προκήρυξη των φίλων μας από το Κουρδιστάν, αυτό που τώρα βλέπουμε σε Συρία, Ουκρανία και λοιπά κράτη, είναι μόνο η αρχή.

Athan

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.