Η περίεργη “διαρροή” του Μαξίμου δείχνει ανασχηματισμό μετά την…

Ποιος ήταν ο λόγος της χθεσινοβραδινής διαρροής του Μ. Μαξίμου για τον ανασχηματισμό και…

τα Προεδρικά Διατάγματα ανασύνθεσης της δομής των Υπουργείων; Οι δημοσιογράφοι δεν την πήραν τοις μετρητοίς, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε πολύ περισσότερο  τα φιλόδοξα προς υπουργοποίηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Αν. Ελ. Ούτε, ακόμη ακόμη, οι νυν Υπουργοί -ιδίως οι τελευταίοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, σε σημείο τέτοιο, ώστε να δίδεται η (ψευδής) εντύπωση ότι η χώρα δεν έχει προβλήματα…

Τότε προς τι η διαρροή; Μα, για να εκφραστεί η κυβερνητική δυσφορία για τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων Π. Διαταγμάτων, μέσα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (όπως υπονοεί το Μ. Μαξίμου). Και όπως σημείωναν επ’ αυτού κυβερνητικοί κύκλοι, «στην πραγματικότητα, πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ωστόσο, η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την  οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται».

«Μία σου και μία μου», με άλλα λόγια ή πώς ανταπέδωσε η κυβέρνηση το «πικρό ποτήρι» που το ΣτΕ της έδωσε. Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, η δημοσιοποίηση των Διαταγμάτων ενεργοποίησε ξανά τη συζήτηση για ανασχηματισμό. Για το θέμα αυτό, οι συνεργάτες του Α. Τσίπρα επικαλούνταν όσα έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, ότι «ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού».

Το… «αυτή τη στιγμή» ως πού επεκτείνεται όμως; Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι μετά τον κομματικό ανασχηματισμό, έρχεται εκείνος της κυβέρνησης, φαίνεται πως «ξεχνούσε» (σκόπιμα) άλλη μία προϋπόθεση για τις αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τη διευθέτηση του θέματος, «τηλεοπτικές άδειες –ΣτΕ», είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο ασφαλώς. Έτσι, με την ψήφιση της τροπολογίας που αναστέλλει την ισχύ του άρθρου 2Α του νόμου Παππά μεθαύριο Πέμπτη (σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας) μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι ένας κύκλος κλείνει στο θέμα. Με την ταυτόχρονη προσδοκία της πλειοψηφίας ότι η ΝΔ, τούτη τη φορά, θα υπερψηφίσει τις επιλογές για το ΕΣΡ, δεδομένης και της συναινετικής στάσης ΠΑΣΟΚ –Ποταμιού.

Συνεπώς, από την Παρασκευή και μετά, κάθε μέρα φαντάζει ιδανική για το ανακάτεμα της «τράπουλας» από τον Α. Τσίπρα…

 

newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.