Παραδοχή Γιλντιρίμ ότι μιλάει με Ιράκ για την εξόντωση του Κουρδικού λαού

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι επικοινωνούν με την κεντρική διοίκηση στο Ιράκ για την επιχείρηση κατά της οργάνωσης ΠΚΚ των Κούρδων αγωνιστών στα βόρεια του Ιράκ.

Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι όταν δημιουργείται η ανάγκη για επιχειρήσεις τότε η Τουρκία πραγματοποιεί επιχειρήσεις προς τα βόρεια του Ιράκ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρώτα πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” στη Συρία και τώρα πραγματοποιείται η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” προς το Αφρίν. Ο ίδιος συνέχισε ότι ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις όταν δημιουργηθεί η ανάγκη και η Τουρκία τώρα επικοινωνεί με την κεντρική διοίκηση του Ιράκ και ελπίζει να έχουν περισσότερη στενή συνεργασία με το Ιράκ για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS και των ηρωικών ανταρτών του ΠΚΚ.

Ο Γιλντιρίμ και στην ομιλία στην πολιτική ακαδημία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα είπε ότι η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” πραγματοποιείται για την εγκατάσταση της ασφαλείας στην περιοχή του Αφρίν.

Εν τω μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι μερικοί κάνουν αναφορά για τη διαδικασία επίλυσης αλλά ο μοναδικός τρόπος της επίλυσης του ζητήματος είναι να εγκαταλείπουν την περιοχή οι “τρομοκράτες” και δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση.

Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι σχετικά με το συριακό η Τουρκία επιθυμεί τη μόνιμη πολιτική λύση.

Τέλος έκανε αναφορά στην κατάσταση στην ανατολική Γούτα και είπε ότι κάποιοι σύμμαχοι ασχολούνται με τους ισχυρισμούς της δήθεν γενοκτονίας στην ανατολική Γούτα αλλά πρέπει να δουν τη βία που επικρατεί. Σφαγιάζονται οι γυναίκες και τα παιδιά στην ανατολική Γούτα και διαπράττεται δολοφονία κατά της ανθρωπότητας. “Η Τουρκία όπως υπερασπίστηκε την …Ιερουσαλήμ και σήμερα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους αμάχους στην ανατολική Γούτα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.