Παίρνει σάρκα & οστά το Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ

Αγαπητοί φίλοι Ενωσίτες, στοιχιζόμενοι στην 95χρονη μεγαλειώδη ιστορία της ομάδας έχει ήδη προχωρήσει η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης” για την ίδρυση-δημιουργία-οργάνωση-λειτουργία του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού (θα διευθετηθεί σύντομα και η μορφή του Μουσείου Ιστορίας ΑΕΚ ).

Γνωστός ο σκοπός : να δέχεται, φυλάσσει, καταγράφει, τεκμηριώνει, ερευνά και κυρίως εκθέτει στο κοινό συλλογές πολιτιστικών αγαθών ή άλλων μαρτυριών που αφορούν:

  1. Στην προσφυγική ιστορία του Ελληνισμού.
  2. Στην ιστορία της ΑΕΚ, τα οποία θα στεγαστούν στο ανεγειρόμενο γήπεδό μας. Φυσικά, δεν πρόκειται για αποθήκη σκονισμένων αρχείων, αλλά θα διοργανώνονται συνέδρια-ημερίδες-εκπαιδευτικά προγράμματα-συναυλίες κ.α. ενώ παράλληλα θα υπάρχουν σχετικά εργαστήρια και θα εκδίδονται μονογραφίες, μελέτες, λευκώματα, κ.α.

Όσοι ενδιαφέρονται να παραχωρήσουν σχετικό υλικό και για τα δύο Μουσεία ( που είναι ανεξάρτητα ), παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις kivotos@aekfc.gr (για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού) και aekmuseum@aekfc.gr (για το Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ) για να διευκρινίσουμε ενδεχόμενες απορίες και να προσδιορίσουμε τον τρόπο της παραλαβής των κειμηλίων, για τα οποία συντάσσεται ειδικό συμβόλαιο.

Υπό την επιστημονική καθοδήγηση του εξαίρετου ιστορικού Ανδρέα Μπαλτά και τη συμμετοχή του Νίκου Καραμπουρνιώτη και του Κυριάκου Χήνα, έχουμε ετοιμαστεί για να πραγματώσουμε έναν ευγενικό οραματισμό της ομάδας, που θα στεγαστεί στην Αγιά Σοφιά.

Επίσης, εταίροι της “Κιβωτού της Ρωμιοσύνης” είναι η κ.Ευθυμία Μαυροπούλου και οι κύριοι Αλέξης Αλεξίου και Ευστάθιος Μπέτσης.

Με σεμνότητα, σεβασμό στη μυριάκριβη κουλτούρα των Ελλήνων της Ανατολής και στην ένδοξη 95χρονη ιστορία της ΑΕΚ, υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια και αγάπη αυτό που μας κάνει υπερήφανους και εντελώς ξεχωριστούς από τις άλλες ομάδες.

Κυριάκος Χήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.