Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

“Θα διακινδυνέψω μια πρόβλεψη. Σήμερα, 26 Ιουνίου, που ο Ο.Η.Ε. καθιέρωσε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η ενημέρωση για την καταπολέμησή τους θα περιοριστεί σε ένα μονόστηλο με οπτική επένδυση σύριγγες πεταμένες σε κάποιο πάρκο, ίσα ίσα για να τηρηθούν τα προσχήματα.
Η Ελληνική πολιτεία, σταθερή στις προτεραιότητές της, αδιαφόρησε, όπως άλλωστε αδιαφορεί κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια για την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας, κυρίως νέων, που είναι άρρωστοι βαριά, εδώ και χρόνια, αλλά και εκείνων που θα προσβληθούν από την καταραμένη αρρώστια, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Τα ΜΜΕ είναι πολύ απασχολημένα, όπως άλλωστε κάνουν κάθε μέρα, με «σοβαρά» θέματα που, κατά την γνώμη τους, απασχολούν την κοινή γνώμη δηλαδή την παραπολιτική, το κουτσομπολιό, τις «ειδήσεις» που είναι πάντα οι ίδιες, για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά συμφέροντα και τις οικονομικές επιδιώξεις τους.
Ο Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 26η Ιουνίου ως ημέρα παγκόσμιας πάλης κατά των ναρκωτικών, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών και κρατών, απέναντι στο άκρως περίπλοκο αυτό πρόβλημα.
Στην Ελλάδα ο αριθμός των νεκρών από τα ναρκωτικά ξεπερνά ετησίως τους 450, όμως κάνοντας μια απλή σύγκριση των στοιχείων βλέπουμε ότι ενώ ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, «ευθύνεται» για 190 νεκρούς, η πολιτεία επέβαλλε καραντίνα σε όλη την επικράτεια για να εμποδίσει την διάδοση της ασθένειας ενώ τα Μ.Μ.Ε. με το αζημίωτο, μας «βομβάρδιζαν» με μηνύματα του τύπου «μένουμε σπίτι», «μένουμε ασφαλείς» και πάει λέγοντας. Τα πολλά λόγια συνεπώς περιττεύουν.

Δεν είμαι βεβαίως ούτε ρομαντικός, ούτε αφελής να πιστεύω ότι η αναφορά στην αρρώστια των συγχρόνων κοινωνιών, στα ναρκωτικά, μια φορά το χρόνο επ’ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας, έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Η μάχη κατά των ναρκωτικών από τους γονείς, τους συγγενείς τους φίλους, αλλά και από τους ίδιους τους χρήστες είναι καθημερινή και διαρκεί 24 ώρες.
Όμως η αδιαφορία του κράτους, αλλά και της κακώς λεγόμενης τέταρτης εξουσίας, των ΜΜΕ, είναι ενδεικτική του έργου αλλά και των προθέσεών τους για την καταπολέμηση των ναρκωτικών”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.