Οικολογική δράση της “Κίνησης Πολιτών για την Ανάπτυξη της Ροδόπης” [Φωτο]

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η εβδομαδιαία οικολογική δράση του συλλόγου “Κίνηση Πολιτών για την Ανάπτυξη της Ροδόπης” η οποία πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής σε συνεργασία με την Δ/να Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Συγκεκριμένα με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών-Τμήμα Μακεδονίας και Θράκης οργανώθηκε από τον σύλλογο “Κίνηση Πολιτών για την Ανάπτυξη της Ροδόπης” εβδομαδιαία δραστηριότητα για συλλογή απορριμμάτων χαρτιού στις δομές των σχολείων ευαισθητοποιώντας έτσι τα μικρά παιδιά στην ιδέα της οικολογίας και της ανακύκλωσης.

Αφού ενημερώθηκαν από τους διοικούντες του συλλόγου οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν εν μέσω πανδημίας μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων χαρτιού τα οποία συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν από τον σύλλογο σε βιοτεχνία παραγωγής ειδών πρώτης ανάγκης χάρτου η οποία ανταποδοτικά προχώρησε σε δωρεάν παροχή στα σχολικά συγκροτήματα ειδών πρώτης ανάγκης σε χαρτί ενισχύοντας έτσι το έργο #Καθαρή μετακίνηση # στο οποίο συμμετείχε ο σύλλογος “Κίνηση Πολιτών για την Ανάπτυξη της Ροδόπης”.

Η εβδομαδιαία δράση ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαμόγελα στις προσκλήσεις του συλλόγου και είδαν την προσπάθειά τους και την επιτυχημένη συμμετοχή τους στην ανακύκλωση να επιβραβεύεται με μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης σε χαρτί άρα και σε οικονομική επιτυχία των σχολικών δομών καθώς γέμισαν οι αποθήκες των σχολείων με απαραίτητα είδη καθαριότητας που εν μέσω πανδημίας του Covid-19 είναι υπεραπαραίτητα στην λειτουργία των σχολείων.

Η επιτυχία των δράσεων ήταν τέτοια που ζητήθηκε από τους διευθυντές των σχολείων η επανάληψη των δράσεων μόλις τελειώσει τα πρόβλημα της πανδημίας και των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19. Ο σύλλογος δια μέσου του προέδρου Μιχάλη Κακουλίδη εξέφρασε την ικανοποίησή του συλλόγου για την επιτυχία των δράσεων ευχαριστώντας το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα το Τμήμα Μακεδονίας και Θράκης για την αμέριστη στήριξη στην υλοποίηση των δράσεων μέσω του προγράμματος #ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ #.

Υπόσχεση όλων των εμπλεκομένων στις δράσεις ότι θα επαναληφθούν εν ευθέτω χρόνω και με την λήξη της πανδημίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.