Ο σύλλογος “Δώσε Ζωή” στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link

Η Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία “Δώσε Ζωή” συμμετείχε με επιτυχία στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link “Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας – Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ”, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει πως εταιρίες και φορείς, μέσα από την υλοποίηση επενδυτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Δόθηκε έμφαση στις επενδύσεις και το σχεδιασμό έργων υποδομής και συνεργασιών που αφορούν τους κλάδους της Ενέργειας και του Τουρισμού, καθώς πρόκειται για δυο από τους πιο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ θα προβλήθηκαν παραδείγματα κορυφαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζουν σταθερά τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) η πρόεδρος του “Δώσε Ζωή”, Παναγιώτα Καμπά, ο υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του συλλόγου, Αλέξης Τερζής με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Εν μέσω της τρέχουσας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, θα αναδειχθεί ότι η ανάπτυξη και ευημερία της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων, προϋπόθεση των οποίων αποτελούν η επένδυση στην καινοτομία, η εξωστρέφεια και η κοινωνική υπευθυνότητα.

Υποστήριξη της Επιχειρηματικότητας
Το Ετήσιο Συνέδριο ανέδειξε τους επιχειρηματικούς τομείς που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας, τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχημένη πορεία εταιρειών στο εξωτερικό και προέβαλε τους μηχανισμούς στήριξης που συμβάλλουν στην διεθνή δικτύωση των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ φιλοξένησε και την άποψη επενδυτών αλλά και ισχυρών παραγόντων της ελληνικής οικονομίας. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά εργαλεία και δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, αλλά και σημαντικά προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που επηρεάζουν θετικά την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος Τύπου του “Δώσε Ζωή”, Αλέξης Τερζής με την πρόεδρο του συλλόγου, Παναγιώτα Καμπά και τον Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρή Κυριακού.

Υποστήριξη της Κοινωνίας
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο έδωσε την δυνατότητα σε πάνω από 100 Φορείς από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή τους θα είναι ευρύτατη συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού στο εξωτερικό.

Θεματολογία του 8ου Ετήσιου Συνεδρίου της Capital Link
• Αξιοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού με Στόχο την Ανάπτυξη • Ελληνικά Start Ups στις Διεθνείς Αγορές • Ελληνικά Προϊόντα με Διεθνή Απήχηση | Διείσδυση στα Διεθνή Δίκτυα Διανομών • Τα Success Stories Ελληνικών Πολυεθνικών • Ενέργεια & Τουρισμός: Προοπτικές, Επενδυτικά Σχέδια & Συνεισφορά στο ΑΕΠ • Το Νέο Ενεργειακό Τοπίο • Ο Τουρισμός Παράγοντας Ανάπτυξης • Εκπρόσωποι & Επενδυτές Τουρισμού από την Αμερική • Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις & τα Οφέλη για την Ελλάδα • Ο Αθήνα 9.84 Στηρίζει τη Βιώσιμη Ανάπτυξη • Η Κοινωνική Προσφορά Κορυφαίων Ελληνικών Επιχειρήσεων • Στη Μάχη Προσέλκυσης Νέων Επενδύσεων • Επενδύσεις στην Ελλάδα: Η Οπτική των Επενδυτών • Επενδύσεις με Σημαντικό Οικονομικό & Κοινωνικό Αντίκτυπο.

2018 Capital Link CSR Leadership Award

Το «Capital Link CSR Leadership Award» δίνεται ετησίως σε μία ή και περισσότερες προσωπικότητες/εταιρείες, για την κοινωνική τους προσφορά και για την εξαιρετική συμβολή τους στην ανύψωση της Ελλάδος και του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως.
Κατά τη χθεσινή τελετή βραβεύτηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International, ως αναγνώριση της προσήλωσης του στην υπεύθυνη επιχειρηματική ανάπτυξη και την καινοτομία, αλλά και του σημαντικού έργου της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το «2018 Capital Link CSR Leadership Award» Διεθνούς Προσωπικότητας απονεμήθηκε φέτος και στον κ. Θοδωρή Κυριακού, Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ως αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και συμβολής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου “Δώσε Ζωή”

Η Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία “Δώσε Ζωή” σε ειδικό χώρο προβολής έκανε αισθητή την παρουσία της στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link στο Hilton Athens Hotel.

Ενημέρωσε τους επισκέπτες και συμμετέχοντες για τους σκοπούς του συλλόγου που επικεντρώνονται στην πολυεπίπεδη υποστήριξη παιδιών με αναπηρία και του οικείου περιβάλλοντος τους. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι η στήριξη των παιδιών βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης τους καθώς και η απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων που σκοπό έχουν την κοινωνικοποίηση τους.

Στηρίζει με ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες τις οικογένειες των παιδιών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους όπως διαχείριση του στίγματος και της διαφορετικότητας. Υποστηρίζει ειδικά νηπιαγωγεία και σχολεία καλύπτοντας βασικές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία τους και οργανώνει εκδηλώσεις ψυχαγωγίας εντός των σχολείων. Οργανώνει ομιλίες, σεμινάρια ενημέρωσης του κοινού με σκοπό να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του σε θέματα που αφορούν την αναπηρία.

Επίσης έχουν σχεδιαστεί ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό έχουν την στήριξη της οικογένειας. Οι δράσεις γίνονται πανελλαδικά. Η ομάδα στόχου είναι τα παιδιά με αναπηρία και το οικείο περιβάλλον αλλά και το ευρύτερο κοινό με σκοπό τη συμμετοχή του και την ενεργή του δράση στη στήριξη των παιδιών με αναπηρία.

Τα παιδιά με αναπηρία έρχονται αντιμέτωπα με διάφορες μορφές αποκλεισμού και επηρεάζονται από αυτές σε διάφορα επίπεδα, βάσει του είδους της αναπηρίας που έχουν, του τόπου διαμονής τους, του πολιτισμού και της κοινωνικής τάξης που ανήκουν. Με τα προγράμματα και τις δράσεις του ο σύλλογος «Δώσε Ζωή» ευελπιστεί να συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση τους και να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.