Ο μύθος του Πελινναίου χάρισε στη Χίο την πρωτιά σε διαγωνισμό

Η μονομαχία της θεάς Άρτεμις και του Ωρίωνα ,που σύμφωνα με τη μυθολογία διαδραματίστηκε στο βουνό Πελινναίο, χάρισε στη Χίο την πρώτη θέση στο διαγωνισμό “Ξαναζωντανέψτε τον μύθο της περιοχής σας”. Ο διεθνής θεσμός διοργάνωθηκε στην Βόρεια Ιταλία από τα “Ευρωπαϊκά Χωριά των Πεζοπόρων” με έδρα την Αυστρία. Ο Γιώργος Χαλάτσης (πρόεδρος των Φίλων Μονοπατιών Χίου) που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, επέλεξε αυτόν τον μύθο, που εντυπωσίασε τους συνέδρους, αναδεικνύοντας τελικά τη Χίο νικήτρια.

Πρόκειται για μια μεγάλη, ευρωπαϊκής εμβέλειας, επιτυχία που βάζει την Χίο στην πρώτη θέση του χάρτη των ελκυστικών πεζοπορικών προορισμών, οι οποίοι συνδυάζουν ανόθευτο φυσικό περιβάλλον και μύθους.

Είναι χαρακτηριστικό το κεντρικό σχόλιο των διοργανωτών :

Ο πρόεδρος των “Φίλων Μονοπατιών Χίου”, Γιώργος Χαλάτσης.

Νικητής είναι ο τόπος, όπου το πνεύμα της Ευρώπης παραμένει ζωντανό.

Παράλληλα αναφέρονται με θαυμασμό στα παλιά αυθεντικά μονοπάτια της Χίου που δημιουργήθηκαν από τους βοσκούς για την μετακίνησή τους από χωριό σε χωριό, ενώ τονίζουν ότι στην Χίο (σύμφωνα με τον μύθο) έγινε η πρώτη μονομαχία κυνηγιού στην παγκόσμια Ιστορία.

Τα επόμενα βήματα από πλευράς των ¨Ευρωπαϊκών χωριών των Πεζοπόρων¨ είναι η προβολή του νησιού μας στους πεζοπόρους, φυσιολάτρες και περιηγητές της Ευρώπης, που φτάνουν τα 40 εκατομμύρια. Απαιτείται πιστεύουμε συνεργασία όλων των φορέων, ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η αναπάντεχη επιτυχία για την προβολή του νησιού μας σαν τόπος ήπιου βιωματικού τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Φωτο :Γιώργος Χαλάτσης

Πηγή:chiosin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.