Ο Ερντογάν “μπαλάκι” τις ευθύνες για τους Έλληνες στρατιωτικούς!

Ο πρόεδρος της Τουρκικής “Δημοκρατίας”, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είπε ότι την απόφαση θα δώσει η Τουρκική “δικαιοσύνη”.

Ο Ερντογάν στην επιστροφή του από τη Σύνοδο κορυφής της Τουρκίας-ΕΕ από τη Βουλγαρία απάντησε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συζητήθηκε στη Σύνοδο κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας και είπε ότι με το θέμα ασχολείται η δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν ανέφερε ότι οι ηγέτες στη Σύνοδο του είπαν να εξασφαλίσει να αφεθούν ελεύθεροι οι στρατιωτικοί αλλά ο ίδιος τους απάντησε ότι δεν είναι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη και συνέχισε ότι πρέπει όλοι να περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Ανέφερε μάλιστα ότι στη Σύνοδο κορυφής ο ίδιος είπε ότι αυτοί που ασχολούνται τώρα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην περίοδο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν ασχολήθηκαν τόσο πολύ με την έκδοση των πραξικοπηματιών που ξέφυγαν στην Ελλάδα και αυτή η προσέγγιση δεν συνάδει με την δικαιοσύνη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε για τους Έλληνες στρατιωτικούς:

“Εμείς δεν συνδέουμε τα δύο περιστατικά αλλά οι πραξικοπηματίες είναι ακόμα στην Ελλάδα. Ζητήσαμε την έκδοση τους και αυτοί που δεν μιλούσαν για τους πραξικοπηματίες τώρα μιλούν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς”.

Υπογράμμισε ότι η ΕΕ αντί να κάνει άδικη κριτική και αντί να εφαρμόζει διπλά πρότυπα πρέπει να τηρεί εποικοδομητική στάση που θα συμβάλλει θετικά και θα διευκολύνουν τις σχέσεις. Είπε ότι οι πλευρές στη Σύνοδο υπογράμμισαν τη σημασία του διαλόγου.

Ενώ ερωτηθείς για την πιθανή επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προς τη Σιντζάρ στο Ιράκ είπε ότι η ιρακινή διοίκηση ανέφερε ότι ξεκίνησαν επιχείρηση προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Ερντογάν για την επιχείρηση στη Σιντζάρ τόνισε ότι εάν απομακρυνθούν οι “τρομοκράτες” από την περιοχή δεν θα υπάρξει πρόβλημα αλλά στην αντίθετη περίπτωση η Τουρκία θα ξεκινήσει επιχείρηση προς την περιοχή η οποία απέχει 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος για τον οδικό χάρτη της Τουρκίας προς την Ταλ Ριφάατ είπε ότι αυτά είναι θέματα που δεν μπορούν να ανακοινωθούν και εάν αποφασίσουν για επιχείρηση θα φτάσουν ξαφνικά μια βραδιά.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής “Δημοκρατίας” για την ένταση σχετικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο είπε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω από τα δικαιώματα για τις πηγές υδρογονανθράκων. Συνέχισε ότι οι Τούρκοι στην Κύπρο έχουν το δικαίωμα πάνω στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και στη Νήσο οι δύο πλευρές πρέπει να επωφελούνται σε ίσο ποσοστό από αυτές τις πηγές.

Τέλος ο Ερντογάν είπε ότι η ρωμαίικη πλευρά επιμένει στο θέμα της εταιρείας γεωτρήσεων ότι πρέπει να αποφασίσει η ρωμαίικη πλευρά αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αυτή πρέπει να είναι η κοινή απόφαση των δύο πλευρών και η εταιρεία πρέπει να είναι διεθνή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Υπογράμμισε ότι η ΕΕ σχετικά με το θέμα δεν έχει ουδέτερη στάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.