Ο Δήμος Νέας Σμύρνης πρωτοπορεί στην Προστασία Δεδομένων

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πρωτοπόρος σε θέματα προστασίας του πολίτη. Πρόσφατα οργάνωσε με επιτυχία σεμινάριο για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου σχετικά με το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Ο Κανονισμός αυτός, που αφορά όλους τους πολίτες και μεγάλο αριθμό οργανισμών και επιχειρήσεων που επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία, θα ισχύσει από τα τέλη Μαΐου τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρώπη. Στην ουσία, μας δίνει τους βασικούς ορισμούς, ώστε να μπορέσουμε αρχικά να αναγνωρίσουμε ποια είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, δηλαδή κάθε πληροφορία που αφορά φυσικό πρόσωπο με βάση την οποία ταυτοποιείται/αναγνωρίζεται. Επιπλέον, καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται αυτά τα δεδομένα να τα έχουμε, χρησιμοποιούμε, αποθηκεύουμε, διαγράφουμε, μεταβιβάζουμε και εν γένει επεξεργαζόμαστε και τέλος, με ποιον τρόπο μπορούμε να τα προστατεύουμε.

«Όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι πρέπει να υιοθετήσει και να συμμορφωθεί με τις επιταγές του GDPR, το συναίσθημα που επικρατεί είναι πανικός. Υπάρχουν, ωστόσο, απλά βήματα που αν τα ακολουθήσουμε σωστά δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Για το λόγο αυτό όλοι σήμερα ενημερωνόμαστε από εξειδικευμένους επιστήμονες. Αυτοί θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις και τους ρόλους μας στα πλαίσια του κανονισμού. Θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας και θα μας υποδείξουν όλα τα τεχνικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των δεδομένων των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που οργανώνουμε αυτό το σεμινάριο» τόνισε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Τζουλάκης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν επίσης υπάλληλοι και στελέχη όμορων Δήμων όπως του Παλαιού Φαλήρου, της Δάφνης, της Καλλιθέας και του Αγίου Δημητρίου. Ανάμεσά τους ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλλιθέας κ. Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Χρηστάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσιάπης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κυρία Νάννου, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της Εθνικής Στέγης κυρία Απέργη, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής κ. Ζαβός κ.ά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.