Νέος πλειστηριασμός πριν το τέλος του 2016 για το Athens Ledra

Σε νέο πλειστηριασμό που αναμένεται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα μέσα στο Νοέμβριο μετατίθενται οι εξελίξεις για το ξενοδοχείο Athens Ledra της Συγγρού, δεδομένου ότι κατά η χθεσινή διαδικασία, ως αναμενόμενο, έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, προς το τέλος της διαδικασίας εμφανίστηκαν εκπρόσωποι ενδιαφερόμενου επενδυτή η παρουσία ωστόσο των οποίων είχε διερευνητικό χαρακτήρα.

Η ελάχιστη τιμή για το δεύτερο (μετά την πρώτη διαδικασία του καλοκαιριού) κατά σειρά πλειστηριασμό της 21ης Σεπτεμβρίου είχε ορισθεί και πάλι στα ίδια επίπεδα, ήτοι τα 47,8 εκατ. ευρώ, τίμημα το οποίο θεωρείται υψηλό από την αγορά εξ’ ού και η άκαρπη νέα προσπάθεια. Ο τρίτος πλειστηριασμός θα εκκινήσει με χαμηλότερο τίμημα σε ποσοστό πιθανότατα 20% κι εκεί είναι πιθανό να εμφανιστεί ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος της πλήρους ανακαίνισης της μονάδας.

Σημειώνεται εδώ ότι μέσα στο καλοκαίρι, ο εκ των βασικών μετόχων της ιδιοκτήτριας ΑΣΤΥ Α.Ε., Ευθύβουλος Παρασκευαϊδης, σε συνάντηση που είχε στην Κύπρο με εκπροσώπους των εργαζομένων φέρεται να δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την πώληση της μονάδας σε ενδιαφερόμενο αγοραστή προκειμένου να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι από το τίμημα της πώλησης. Πηγές ωστόσο που γνωρίζουν από κοντά τα τεκταινόμενα για την περίπτωση του Athens Ledra, θεωρούν δύσκολο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πολύ περισσότερο από την στιγμή που τον πρώτο λόγο έχουν πλέον οι τράπεζες.

Επιπλέον, θυμίζουν ότι στον πλειστηριασμό του περασμένου Ιουλίου, είχε εμφανιστεί- μέσω εκπροσώπων- ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής από το εξωτερικό, θέτοντας ωστόσο τον πήχη, ως προς το προσφερόμενο, ανώτατο τίμημα, στα 38 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές επαναφέρουν τώρα το όνομα της ελβετικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Movenpick Hotels & Resorts, ως ενδιαφερόμενη εκ νέου, για το ιστορικό ξενοδοχείο της λ. Συγγρού, μετά τις συζητήσεις που είχαν γίνει πέρυσι με την οικογένεια Παρασκευαϊδη και τις τράπεζες, χωρίς ωστόσο, τότε, να καταλήξουν σε αίσιο τέλος. Η Movenpick Hotels & Resorts αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του Movenpick Group, με δραστηριότητες στο κομμάτι των ξενοδοχείων και της εστίασης- γαστρονομίας και παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Βόρεια Αμερική. Ο ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος ανήκει σε ποσοστό 66,7% στη Movenpick Holding, ενώ το υπόλοιπο 33,3% ανήκει στην Κingdom Group, έχει παρουσία σήμερα σε 24 χώρες με πάνω από 83 ξενοδοχεία και resorts υπό τη διαχείρισή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.