Νέα αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα!

Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της καθαρής εξόδου παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος φάνηκε να ρίχνει νερό στο κρασί του για την προληπτική πιστωτική γραμμή, χρησιμοποιώντας προσεκτικές εκφράσεις του τύπου «να μην δραματοποιείται».
Κι αυτό φάνηκε από την δήλωση του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Φραγκίσκου Κουτεντάκη που έδωσε το παρόν στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Κεντρικής Τράπεζας. Με την ιδιότητα του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στη Γ.Σ. της ΤτΕ, ο κ. Κουτεντάκης εξέφρασε ανοιχτά την διαφωνία του, όπως είπε, «για τους λόγους αυτούς εκφράζω τη διαφωνία «με την πρόταση για «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» που διατυπώνει η έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε πως «εν όψει της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, η στρατηγική στόχευση όλων των καλοπροαίρετων πλευρών είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία και η διαμόρφωση θετικών προσδοκιών ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση. Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει σε επίπεδο Eurogroup ότι η διαδικασία εξόδου θα υποστηριχθεί από τη συσσώρευση ταμειακών διαθεσίμων (cash buffer), μια πρακτική που εφαρμόστηκε με επιτυχία και σε άλλες χώρες κατά την έξοδό τους από παρόμοια προγράμματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.